Rask fruktkompott

Rask fruktkompott

Lær hvordan du lager en enkel og deilig fruktkompott på kort tid. Perfekt som dessert eller til frokost, med friske bær og frukt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp tørr hvitvin
  • 2. 3 kopper vann
  • 3. 1/2 kopp sukker
  • 4. 1 kanelstang; 1 laurbærblad, 4 nellikspiker; hele allehånde, pepperkorn
  • 5. 170 gram tørkede aprikoser
  • 6. 170 gram tørkede plommer uten stein
  • 7. 60 gram gule rosiner
  • 8. 1 til 2 kopper oppkuttet fersk sesongfrukt
  • 9. Fersk mynte, naturell eller vaniljeyogurt og skivede mandler til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vin, vann, sukker og krydder, og kok opp. Tilsett aprikoser, svisker og rosiner, dekk til og la det småkoke igjen. Fjern fra varmen og avkjøl. Rør inn fersk frukt etter eget valg, og pynt med mynte, yoghurt og mandler.