
Enkel ceviche
Lær hvordan du lager enkel ceviche med fersk fisk og friske krydder. Perfekt for sommermåltidet eller som forrett. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund gulstjert eller havabborfilet, skåret i 1/2-tommers biter
- 2. 1/2 middels stor rødløk, veldig tynne skiver
- 3. 3 lime, presset
- 4. 1 spiseskje med frø og finhakket hermetisk aji amarillo-pepper eller fersk habanero
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 1/2 kopp ferske korianderblader, grovhakket, til pynt
- 7. Canchita, oppskrift følger
- 8. Vegetabilsk olje til steking (ca. 2 kopper)
- 9. 1 til 2 kopper canchita-korn (også kjent som chulpe)
- 10. Salt
Fremgangsmåte
- 11. I en stor blandingsbolle, kombiner fisken med løk, limejuice og chili; krydre med salt og pepper. Vend forsiktig for å blande, og sørg for å dekke fisken med limejuicen. Dekk til og sett i kjøleskapet i 30 til 45 minutter. Ikke mariner lenger, da syrene fra lime vil gjøre fisken myk og grøtete. Server kald med koriander og canchita på toppen.
- 22. Varm opp oljen i en stor gryte over middels høy varme i 2 minutter. Tilsett chulpe-kornene, dekk til gryten og reduser varmen til middels. Når kornene begynner å poppe (som popcorn), rist gryten kraftig for å forhindre at kornene på bunnen brenner seg. Når popping avtar, etter omtrent 6 til 8 minutter, sil canchitaen over en tallerken dekket med kjøkkenpapir for å fjerne overflødig olje. Krydre med salt mens kornene fortsatt er varme, og server med ceviche.