
Middagsalat
oppskrift på en deilig dinner salad som passer perfekt som en lett og sunn middagsrett. enkel å lage og perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss finhakket fersk dill
- 1 ss balsamicoeddik
- 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
- 1/4 kopp smuldret fetaost
- 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp hakket kanadisk bacon (6 unser)
- 2 store storfekjøttstomater, tynne skiver
- 1 liten rød løk, tynne skiver
- 1 hode smørsalat, delt i 8 små båter
Fremgangsmåte
- 1Vinaigrette:
- 2I en liten bolle, visp sammen dill, eddik og olje. Vend inn smuldret fetaost. Krydre med pepper etter smak. Sett til side til du skal ha over salaten.
- 3Salat:
- 4Stek kanadisk bacon i en non-stick stekepanne på 10 tommer over middels høy varme til den er sprø, ca. 3 minutter. Ta baconbitene opp og legg dem på en tallerken med papirhåndkle for å renne av.
- 5På hver av fire salatfat, legg lagvis i vekselsrekkefølge: tomatskiver, løkskiver og salatbiter. Strø over kanadisk bacon og fordel vinaigretten jevnt over salatene. Server umiddelbart.