Krydret bringerbærsjellørruller

Krydret bringerbærsjellørruller

oppskrift på krydrede bringebærgelé doughnuts - perfekte til kaffen eller som søt liten snack. enkelt å lage hjemme med friske bringebær og krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp melk
  • 1/4 kopp, pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje, pluss 1 teskje tørrgjær
  • 3 kopper mel
  • 3/4 teskje salt
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 2 eggeplommer
  • 3 spiseskjeer smeltet smør
  • 1 spiseskje sitronzest
  • 6 kopper vegetabilsk olje
  • 2 kopper bringebærfyll, oppskrift følger
  • 1 egg, pisket
  • Melis, til pynt
  • 1 pund bringebær, pluss 1/2 kopp hele bringebær
  • 1 kopp sukker
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1/2 teskje maisstivelse, blandet med 1/2 teskje kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele, varm opp melk til kokepunktet. Ta av varmen, tilsett sukker og la det avkjøle til 43°C. Bland den varme melken og gjæren sammen, og la det stå i noen minutter. Overfør til en stor bolle. Sikt sammen mel, salt, kanel og muskatnøtt. Bruk en tresleiv, tilsett melblandingen i melkeblandingen. Bland inn eggeplommer, smeltet smør og sitronzest. Vend ut deigen på en godt melet arbeidsflate. Elt til en jevn deig. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle. La den heve på et lunt, trekkfritt sted i 1 ½ time. Ta deigen ut av bollen og legg den på en melet overflate. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Bruk en 7,5 cm rund kakeutstikker, og stikk ut 24 sirkler. Legg 12 av sirklene på et bakepapirkledd stekebrett. Fyll hver sirkel med 1 teskje fyll i midten. Pensle rundt kanten av hver av de 12 sirklene med sammenpisket egg. Legg en ny sirkel oppå fyllet og press kantene sammen for å forsegle. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og la det heve i ytterligere 30 minutter på et lunt, trekkfritt sted. I en stor, dyp gryte, varm opp oljen til 165°C. Når deigen har hevet, stek bollene i oljen, noen av gangen, og vend ofte til de er gyldne på begge sider, ca. 6 minutter. Ta opp og legg på et fat med tørkepapir, og dryss over melis.
  2. 2I en kjele, bland 450 gram bringebær, sukker og sitronsaft. Kok opp på lav varme til sukkeret er oppløst og bringebærene begynner å brytes ned. Ta av varmen og overfør til en food processor. Kjør til en glatt puré. Sil gjennom en finmasket siktning over en kjele. Kok opp på middels varme i 10–15 minutter, rør av og til. Tilsett ½ kopp hele bringebær. Kok i ytterligere 1 minutt. Ta av varmen, visp inn maisstivelse blandet ut i litt vann. Sett tilbake på høy varme og kok opp under konstant visping til blandingen tykner. Ta av varmen og avkjøl.