
Krydret bringerbærsjellørruller
oppskrift på krydrede bringebærgelé doughnuts - perfekte til kaffen eller som søt liten snack. enkelt å lage hjemme med friske bringebær og krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp melk
- 1/4 kopp, pluss 2 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje, pluss 1 teskje tørrgjær
- 3 kopper mel
- 3/4 teskje salt
- 1 teskje kanel
- 1 teskje nyrevet muskatnøtt
- 2 eggeplommer
- 3 spiseskjeer smeltet smør
- 1 spiseskje sitronzest
- 6 kopper vegetabilsk olje
- 2 kopper bringebærfyll, oppskrift følger
- 1 egg, pisket
- Melis, til pynt
- 1 pund bringebær, pluss 1/2 kopp hele bringebær
- 1 kopp sukker
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1/2 teskje maisstivelse, blandet med 1/2 teskje kaldt vann
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele, varm opp melk til kokepunktet. Ta av varmen, tilsett sukker og la det avkjøle til 43°C. Bland den varme melken og gjæren sammen, og la det stå i noen minutter. Overfør til en stor bolle. Sikt sammen mel, salt, kanel og muskatnøtt. Bruk en tresleiv, tilsett melblandingen i melkeblandingen. Bland inn eggeplommer, smeltet smør og sitronzest. Vend ut deigen på en godt melet arbeidsflate. Elt til en jevn deig. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle og dekk med et kjøkkenhåndkle. La den heve på et lunt, trekkfritt sted i 1 ½ time. Ta deigen ut av bollen og legg den på en melet overflate. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse. Bruk en 7,5 cm rund kakeutstikker, og stikk ut 24 sirkler. Legg 12 av sirklene på et bakepapirkledd stekebrett. Fyll hver sirkel med 1 teskje fyll i midten. Pensle rundt kanten av hver av de 12 sirklene med sammenpisket egg. Legg en ny sirkel oppå fyllet og press kantene sammen for å forsegle. Dekk brettet med et kjøkkenhåndkle og la det heve i ytterligere 30 minutter på et lunt, trekkfritt sted. I en stor, dyp gryte, varm opp oljen til 165°C. Når deigen har hevet, stek bollene i oljen, noen av gangen, og vend ofte til de er gyldne på begge sider, ca. 6 minutter. Ta opp og legg på et fat med tørkepapir, og dryss over melis.
- 2I en kjele, bland 450 gram bringebær, sukker og sitronsaft. Kok opp på lav varme til sukkeret er oppløst og bringebærene begynner å brytes ned. Ta av varmen og overfør til en food processor. Kjør til en glatt puré. Sil gjennom en finmasket siktning over en kjele. Kok opp på middels varme i 10–15 minutter, rør av og til. Tilsett ½ kopp hele bringebær. Kok i ytterligere 1 minutt. Ta av varmen, visp inn maisstivelse blandet ut i litt vann. Sett tilbake på høy varme og kok opp under konstant visping til blandingen tykner. Ta av varmen og avkjøl.