Timianribbe av storfe

Timianribbe av storfe

Lær hvordan du lager en smakfull thyme rib roast med denne enkle oppskriften. Perfekt for søndagsmiddag eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (3,2 til 3,6 kg) utvalgt, ferdig trimmet storfekjøtt av ribbe (noen ganger kalt stående ribbe; 3 eller 4 ribber)
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 3 spiseskjeer fersk, hakket timian

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 475 grader.
  2. 2Legg steken, ribbenesiden ned, i midten av en ildfast stekepanne på 13 x 9 tommer, og gni den inn med 1 spiseskje olje. Trykk timianen lett inntil for å få den til å feste seg. Krydre storfe rikelig med salt og pepper.
  3. 3Stek storfe midt i ovnen i 30 minutter. Ta ut storfen av ovnen, og bruk en bulb baster til å skumme av alt unntatt 1/2 kopp fett fra pannen. Øs storfen med det gjenværende fettet i pannen.
  4. 4Reduser ovnstemperaturen til 375 grader. Stek storfen i ytterligere 1 1/4 til 1 1/2 time, eller til en kjøtttermometer som settes inn i midten av kjøttet viser 115 grader. Overfør storfen til et serveringsfat, og la panens safter bli igjen. La storfen hvile i 25 minutter. (Kjøttet vil fortsette å koke og nå omtrent 130 grader for medium-rare.)