Pistachio- og mandelbiscotti

Pistachio- og mandelbiscotti

oppskrift på pistachio-almond biscotti - sprø italienske kjeks med pistasj og mandler, perfekte til kaffen. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer usaltet smør, myknet
  • 2. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1 1/2 kopper pluss 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 1 teskje bakepulver
  • 5. En klype salt
  • 6. 1 sitrusskall, revet sitron
  • 7. 2 store egg
  • 8. 2/3 kopp skivede mandler
  • 9. 1/3 kopp skrelte pistasjnøtter
  • 10. 1 spiseskje anisfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Legg et bakepapir eller voksark på et stekebrett. I en bolle, utstyrt med en paddle-visp på en elektrisk mikser, pisk smør og sukker på middels hastighet til det er godt blandet, ca. 1 minutt. Tilsett melet, bakepulver, salt og sitronzest, og pisk bare til det er godt blandet. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang, og skrap ned sidene av bollen etter behov. Bland inn nøtter og anisfrø til det er jevnt fordelt. Overfør deigen til en lett melet arbeidsflate og form den til en 30 cm lang logg. Legg loggen på det forberedte stekebrettet og stek i 10 minutter. La ovnen stå på. Med en skarp serratkniv, skjær loggen diagonalt i skiver som er ca. 1,3 cm tykke. Legg biscotti-skivene med snittsiden opp på det dekkede stekebrettet og stek i ytterligere 12 til 14 minutter, eller til de er gyldne og sprø. Avkjøl helt på en avkjølingsrist. Oppbevar biscotti i en lufttett beholder på et kjølig, tørt sted i opptil 2 uker.