Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingfritert biff med kremet saus

Kyllingfritert biff med kremet saus

Lær hvordan du lager saftig kyllingfritert biff med kremet saus. En deilig og enkel oppskrift for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • En skive av ytrefilet av storfe, ca. 1/2 tomme tykk
  • 2 kopper mel, krydret med salt og pepper
  • Olje og smør (eller talg og fett)
  • Salt og pepper, etter smak
  • Kraft eller varmt vann
  • 3 spiseskjeer fett fra pannen
  • 2 kopper melk eller vann
  • Salt og pepper etter smak
  • Potetmos som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk biffen med krydret mel, og sørg for å få den godt dekket. Overfør biffen til et skjærebrett, og bruk "tennene" på en kjøtthammer for å banke melet inn i kjøttet. Målet er å panere biffen grundig. Varm opp nok olje, smør, talg eller kortning i en dyp stekepanne til det er ganske varmt. Dypp biffen i oljen, og når den er pent brunet, dekk til pannen og la den småkoke i noen øyeblikk, som når du steker kylling. Gjenta stekeprosessen til alle bøfene er ferdigstekt. Overfør bøfene til et varmt serveringsfat. Tøm av det meste av fettet, men la igjen omtrent 3 spiseskjeer i pannen. Tilsett melet, og visp inn melk eller vann under konstant omrøring. Skrap opp eventuelle brune biter som ligger igjen i bunnen av pannen, og rør dem inn i sausen. Krydre med salt og pepper eller ketchup etter smak. Server bøfene med potetmos og saus.