
Kyllingfritert biff med kremet saus
Lær hvordan du lager saftig kyllingfritert biff med kremet saus. En deilig og enkel oppskrift for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- En skive av ytrefilet av storfe, ca. 1/2 tomme tykk
- 2 kopper mel, krydret med salt og pepper
- Olje og smør (eller talg og fett)
- Salt og pepper, etter smak
- Kraft eller varmt vann
- 3 spiseskjeer fett fra pannen
- 2 kopper melk eller vann
- Salt og pepper etter smak
- Potetmos som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Dekk biffen med krydret mel, og sørg for å få den godt dekket. Overfør biffen til et skjærebrett, og bruk "tennene" på en kjøtthammer for å banke melet inn i kjøttet. Målet er å panere biffen grundig. Varm opp nok olje, smør, talg eller kortning i en dyp stekepanne til det er ganske varmt. Dypp biffen i oljen, og når den er pent brunet, dekk til pannen og la den småkoke i noen øyeblikk, som når du steker kylling. Gjenta stekeprosessen til alle bøfene er ferdigstekt. Overfør bøfene til et varmt serveringsfat. Tøm av det meste av fettet, men la igjen omtrent 3 spiseskjeer i pannen. Tilsett melet, og visp inn melk eller vann under konstant omrøring. Skrap opp eventuelle brune biter som ligger igjen i bunnen av pannen, og rør dem inn i sausen. Krydre med salt og pepper eller ketchup etter smak. Server bøfene med potetmos og saus.