Pasta med blåskjell, hvitvin og krydret italiensk pølse

Pasta med blåskjell, hvitvin og krydret italiensk pølse

oppskrift på pasta med ferske kamskjell, hvitvin og krydret italiensk pølse. en smakfull rett perfekt for en spesiell anledning eller hverdagslunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 36 småkamskjell
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 gul løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 middels stor rød chili, for eksempel rød jalapeño eller rød Fresno, i tynne skiver
  • 2 teskjeer fennikelfrø
  • 1/2 pund krydret italiensk pølse, uten svor
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 1/2 kopper druetomater
  • 3 kvister fersk timian, blader plukket av
  • 1 pund linguine
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer smør, kaldt og i terninger
  • Skall og saft av 1/2 sitron
  • 1/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
  • Pecorino Romano, revet, til servering, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2Legg muslingene i en stor bolle og dekk med kaldt vann fra springen. Salt vannet godt og la muslingene ligge i 20 minutter til en time for å rense dem for sand og grus. Sil av vannet og skrubb skjellene godt under kaldt rennende vann.
  3. 3Sett en stor stekeplate over to kokeplater. Varm opp olivenoljen på middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og stek i 2 til 3 minutter, eller til de er myke. Tilsett chili, fennikel og pølse, og kok i 3 til 4 minutter, rør av og til for å bryte opp pølsen.
  4. 4Når pølsen er pent brunet, deglaser pannen med hvitvin. Tilsett muslingene og rør alt godt sammen. Legg tomatene oppå, tilsett timian, og krydre med salt og pepper. Sett pannen i ovnen og kok til muslingene har åpnet seg og cherrytomatene er ristet og saftige, ca. 10 til 12 minutter.
  5. 5I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann og kok linguinen til den er al dente. Når muslingene er ferdige, sett stekeplaten tilbake på komfyren over høy varme. La det småkoke for å redusere overflødig væske og for å åpne eventuelle muslinger som fortsatt er lukket (røring kraftig med en tresleiv hjelper også).
  6. 6Smak til sausen og krydre med salt etter behov.
  7. 7Sil av pastaen og ha den direkte over i stekeplaten. Tilsett smør, sitronskall og sitronsaft, og persille. Bruk tang til å vende alt godt sammen slik at pastaen dekkes av sausen.
  8. 8Server med rikelig med revet pecorinoost hvis du bruker det.