Gresk hvitløksaus
Lær hvordan du lager en autentisk gresk hvitløksaus. Perfekt som tilbehør til grillretter eller som dip. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 skiver fast hvitt brød til sandwich, uten skorpe, revet i biter
- 2. 5 store hvitløksfedd
- 3. 1/4 kopp skivede, blansjerte mandler, finhakket i en food processor
- 4. Salt
- 5. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 6. 6 spiseskjeer fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle bløtlegger du brødet i 1/4 kopp vann i 15 minutter og klemmer ut overflødig vann. Hakk 5 hvitløksfedd, og i en food processor kjører du det sammen med mandler, brød og salt etter smak til det blir luftig og veldig glatt. Mens motoren går, tilsetter du oljen i en tynn stråle, og blander til sausen er emulsifisert. Rør inn sitronsaft. Overfør dippesausen til en liten bolle.