Gresk hvitløksaus

Gresk hvitløksaus

Lær hvordan du lager en autentisk gresk hvitløksaus. Perfekt som tilbehør til grillretter eller som dip. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 skiver fast hvitt brød til sandwich, uten skorpe, revet i biter
  • 2. 5 store hvitløksfedd
  • 3. 1/4 kopp skivede, blansjerte mandler, finhakket i en food processor
  • 4. Salt
  • 5. 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 6 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten bolle bløtlegger du brødet i 1/4 kopp vann i 15 minutter og klemmer ut overflødig vann. Hakk 5 hvitløksfedd, og i en food processor kjører du det sammen med mandler, brød og salt etter smak til det blir luftig og veldig glatt. Mens motoren går, tilsetter du oljen i en tynn stråle, og blander til sausen er emulsifisert. Rør inn sitronsaft. Overfør dippesausen til en liten bolle.