Hip-hip-hurrra kylling satay

Hip-hip-hurrra kylling satay

Lær hvordan du lager den festlige og smakfulle chicken satay med vår enkle oppskrift. Perfekt for enhver anledning, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 unser rå, benfri, skinnfri, magert kyllingbryst, banket til 1/2 tommers tykkelse
  • 1/8 teskje karri pulver
  • 1/8 teskje salt
  • 2 dråper svart pepper
  • 1/3 kopp naturell lett soyamelk
  • 2 spiseskjeer redusert fett peanøttsmør, romtemperert
  • 1 1/2 spiseskjeer redusert-salt eller lett soyasaus
  • 1 teskje granulert sukker
  • 1/4 teskje knust hvitløk
  • 1/4 teskje tørket finhakket løk
  • 1/8 teskje cayennepepper
  • 1/4 kopp naturell fettfri yoghurt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. (Eller varm opp en grill eller grillpanne sprayet med non-stick spray til medium-høy varme.)
  2. 2Strø kyllingen med karri, salt og svart pepper. Skjær kyllingen i jevne staver, ca. 12 stk., og tre hver stav på en spyd. Plasser spydene på et bakepapirkledd stekebrett sprayet med non-stick spray, og stek i ovnen til kyllingen er gjennomstekt, ca. 10 minutter. (Eller grill til gjennomstekt, 1–2 minutter per side. Hvis du bruker en grillpanne, fjern den fra varmen og spray på nytt mellom batchene.)
  3. 3I mellomtiden blander du alle sausens ingredienser unntatt yoghurt i en liten non-stick kjele. Varm opp på middels-lav varme på komfyren. Rør kontinuerlig til sausen er varm og godt blandet, ca. 5 minutter.
  4. 4Ta sausen av varmen og la den avkjøle litt. Tilsett yoghurten og rør til den er glatt og godt blandet. Server sausen sammen med kyllingspydene, skje den over, og NYT!