
Kokosris (Arroz con Coco)
Lær å lage deilig kokosris med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til asiatiske retter eller som egen rett. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper langkornet hvit ris
- 2. 6 kopper lett kokosmelk
- 3. 1 spiseskje, pluss 1 1/2 teskje sukker
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1/2 kopp rosiner
- 6. 1/2 kopp ristet kokosflak
Fremgangsmåte
- 11. Legg risen, 3/4 kopp vann, kokosmelk, sukker og salt i en middels stor kjele, og rør for å blande. Kok opp risen, reduser deretter varmen til middels-lav og la det småkoke til vannet har fordampet til rett under risens nivå, og det begynner å dannes små hull på overflaten. Rør av og til slik at risen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen og brenner seg. Skru ned varmen til laveste innstilling, dekk til kjelen og la det småkoke til risen er mør, ca. 20 til 25 minutter.
- 22. Rør forsiktig i risen med en gaffel og bland inn rosiner. Dekk til kjelen og la den stå av varmen til rosinene er blitt saftige og varme, ca. 10 minutter. Strø den ristede kokosnøtten over risen og server.