Karamellisert epleflan

Karamellisert epleflan

Lær hvordan du lager en deilig karamellisert epleflan. En perfekt dessert for høst med søte epler og karamell. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp sukker
  • 2. 2 spiseskjeer vann
  • 3. 3 spiseskjeer smør
  • 4. 2 pund Granny Smith epler, skrellet, kjernet og grovhakket
  • 5. 1/2 kopp brandy
  • 6. 6 egg
  • 7. 1/2 kopp sukker
  • 8. 1 teskje kanel
  • 9. 1 kopp fløte og melk (halv-og-halv)

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg sukkeret i en kjele, og fukt det med vannet uten å røre. Kok opp og kok til det er lyst gyllent. Hell umiddelbart karamellen i en form som rommer 8 til 9 kopper (en kakeform går også bra), og sving og vipp formen for å dekke den med karamell, også på veggene.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. I en stor stekepanne, smelt smøret og la det skumme. Tilsett eplene og kok på middels lav varme, dekket, i 15 minutter. Tilsett brandy og flamber det, og fortsett å koke, rist pannen, i ca. 2 minutter.
  4. 44. I en stor bolle, visp sammen egg, sukker og kanel. Rør inn halv og halv og eplene. Hell denne eggekremen i formen med karamell, og stek i vannbad i 50 minutter eller til en kniv kommer ut ren. Ta flanen ut av ovnen og la den avkjøle til romtemperatur. Kjør en kniv rundt kanten av formen, og snu deretter flan ut på et serveringsfat. Hell eventuelt karamellsaus fra formen over flan.