Bechamel- eller Veloutésaus

Bechamel- eller Veloutésaus

lær forskjellen mellom bechamel og veloute saus, hvordan du lager dem, og når du bør bruke hver av dem i matlagingen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer smør
  • 2. 5 spiseskjeer mel
  • 3. 2 3/4 kopper varm melk eller kyllingkraft
  • 4. Salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 1/4 kopp lettrømme
  • 6. 3/4 kopp revet sveitserost eller Fontina

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør og tilsett mel. Kok opp på svak varme i ett til to minutter. Hell i den varme væsken under omrøring og kok opp. Smak til med salt og pepper, og rør inn fløte. Ta av varmen og tilsett osten, og juster krydderet etter smak.