
Reker- og svinekjøtboller med krydret lime-dippsaus
oppskrift på deilige reker og svinekjøttboller servert med en krydret lime dippsaus. perfekt som forrett eller tapas. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 vårløk, grønne og hvite deler, grovhakket
- 5 cm fersk ingefær, skrelt
- 1 serrano- eller jalapeñopepper, frøet og finhakket, delt
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1/2 kopp tamari, pluss 3 spiseskjeer, mørk soyasaus, funnet i internasjonal avdeling
- 1/4 kopp ferske korianderblader, en stor neve
- 2 lime, skall og saft
- 225 gram medium store reker, skrellet og renset, med halen fjernet
- 450 gram svinekjøttdeig
- 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 teskje mørk sesamolje
- 1 spiseskje honning
- 3 spiseskjeer vann
- Tannpirkere
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en food processor-blanding, kombiner vårløk, halve mengden ingefær – revet eller finhakket, halve mengden hakket chili, hvitløk, 3 spiseskjeer tamari, koriander og limeskall.
- 3Kjør i 30 sekunder, skrap ned sidene av bollen og fortsett å kjøre i 1 minutt eller til det er finhakket.
- 4Tilsett reker og svinekjøtt, kjør til rekene er finhakket i små biter og blandingen er godt blandet, men ikke så fin at den blir til en pasta, ca. 1 minutt.
- 5Rull rekke- og svinekjøttblandingen til 24 baller, omtrent på størrelse med en stor valnøtt.
- 6Hvis du dypper hendene i vann før du former bollene, blir det litt lettere å rulle.
- 7Forvarm en stor non-stick panne med 4 spiseskjeer vegetabilsk olje på middels varme.
- 8Legg i bollene og la dem være i fred til de er brune på den ene siden, ca. 2 minutter.
- 9Vend bollene og fortsett å steke, brun dem på alle sider til de er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
- 10Mens bollene stekes, lager du den krydrede lime-dippsausen:
- 11I en bolle kombinerer du resten av ingefæren, chili, ½ kopp tamari, limesaft, ristet sesamolje, honning og 3 spiseskjeer (en liten skvett) vann.
- 12Smak til og juster krydderet. Hvis du synes den er for salt, tilsett en ny skvett honning.
- 13Server rekke- og svinekjøttbollene med en skål med den krydrede lime-dippsausen og tannpirkere.