Reker- og svinekjøtboller med krydret lime-dippsaus

Reker- og svinekjøtboller med krydret lime-dippsaus

oppskrift på deilige reker og svinekjøttboller servert med en krydret lime dippsaus. perfekt som forrett eller tapas. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 vårløk, grønne og hvite deler, grovhakket
  • 5 cm fersk ingefær, skrelt
  • 1 serrano- eller jalapeñopepper, frøet og finhakket, delt
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1/2 kopp tamari, pluss 3 spiseskjeer, mørk soyasaus, funnet i internasjonal avdeling
  • 1/4 kopp ferske korianderblader, en stor neve
  • 2 lime, skall og saft
  • 225 gram medium store reker, skrellet og renset, med halen fjernet
  • 450 gram svinekjøttdeig
  • 4 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 teskje mørk sesamolje
  • 1 spiseskje honning
  • 3 spiseskjeer vann
  • Tannpirkere

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en food processor-blanding, kombiner vårløk, halve mengden ingefær – revet eller finhakket, halve mengden hakket chili, hvitløk, 3 spiseskjeer tamari, koriander og limeskall.
  3. 3Kjør i 30 sekunder, skrap ned sidene av bollen og fortsett å kjøre i 1 minutt eller til det er finhakket.
  4. 4Tilsett reker og svinekjøtt, kjør til rekene er finhakket i små biter og blandingen er godt blandet, men ikke så fin at den blir til en pasta, ca. 1 minutt.
  5. 5Rull rekke- og svinekjøttblandingen til 24 baller, omtrent på størrelse med en stor valnøtt.
  6. 6Hvis du dypper hendene i vann før du former bollene, blir det litt lettere å rulle.
  7. 7Forvarm en stor non-stick panne med 4 spiseskjeer vegetabilsk olje på middels varme.
  8. 8Legg i bollene og la dem være i fred til de er brune på den ene siden, ca. 2 minutter.
  9. 9Vend bollene og fortsett å steke, brun dem på alle sider til de er gjennomstekt, ca. 4 minutter.
  10. 10Mens bollene stekes, lager du den krydrede lime-dippsausen:
  11. 11I en bolle kombinerer du resten av ingefæren, chili, ½ kopp tamari, limesaft, ristet sesamolje, honning og 3 spiseskjeer (en liten skvett) vann.
  12. 12Smak til og juster krydderet. Hvis du synes den er for salt, tilsett en ny skvett honning.
  13. 13Server rekke- og svinekjøttbollene med en skål med den krydrede lime-dippsausen og tannpirkere.