
Grillet ribeye-biff med bein
Lær hvordan du griller perfekte benstekte rib-eye biffer med tips for saftig og smakfull mat. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 6 stk. 2,5 cm tykke ribeye-biffer med bein
- Olivenolje (til pensling)
- 1 ss knust svart pepper
- 1 ss røkt grovt havsalt eller vanlig grovt kosher-salt
- Tomater med blåmuggost-kruste
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen (høy varme). Hvis du bruker gassgrill, la den motsatte siden være uladet; hvis du bruker kullgrill, hold den motsatte siden fri for kull. Pensle biffene med olivenolje, og krydre begge sider med knust svart pepper og røkt salt. Grill biffene på den varme siden av grillen til det dannes grillmerker, ca. 3 minutter på hver side. Overfør biffene til den uladde siden av grillen, dekk til, og kok til ønsket stekegrad, ca. 8 minutter for medium-rare. Overfør biffene til tallerkener; la dem hvile i 10 til 15 minutter. Server blåskjermstomater med blåmuggostskorpe ved siden av.
- 2Forbered grillen (høy varme). Hvis du bruker gassgrill, la den motsatte siden være uladet; hvis du bruker kullgrill, hold den motsatte siden fri for kull. Pensle biffene med olivenolje, og krydre begge sider med knust svart pepper og røkt salt.
- 3Grill biffene på den varme siden av grillen til det dannes grillmerker, ca. 3 minutter på hver side. Overfør biffene til den uladde siden av grillen, dekk til, og kok til ønsket stekegrad, ca. 8 minutter for medium-rare. Overfør biffene til tallerkener; la dem hvile i 10 til 15 minutter. Server blåskjermstomater med blåmuggostskorpe ved siden av.