Hello Fresh Mobile Banner
Hvitløkssnurrer

Hvitløkssnurrer

Lær hvordan du lager perfekte garlic knots med denne enkle oppskriften. Ideell som forrett eller snacks, klar på under 30 minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt ekstra til å smøre formen
  • 2. 900 gram frossen pizzadeig, tint
  • 3. 1 hvitløksfedd
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1 spiseskje finhakket fersk flatbladpersille
  • 6. 28 gram Parmigiano-Reggiano, finrevet (ca. 1/2 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 11. Sett ovnrackene i øvre og nedre tredjedel av ovnen, og forvarm ovnen til 200°C. Smør lett to store (43 x 33 cm) bakebrett med olje. Del deigen i to. Hold den ene halvdelen dekket med et rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut). Rull forsiktig ut den andre halvdelen til en 25 cm stor kvadrat på en lett melet overflate med en lett melet kjevle. (Bruk hendene til å trekke i hjørnene. Hvis deigen er veldig elastisk, dekk den med et rent kjøkkenhåndkle og la den hvile i ca. 3 minutter.) Kutt kvadratet i to med en pizzaskjærer eller en skarp, tung kniv, og kutt deretter hver halvdel på tvers i 15 strimler (ca. 1,5 cm brede). Dekk strimlene med et rent kjøkkenhåndkle. Mens de resterende strimlene er dekket, knyt hver strimmel forsiktig til en knute, og trekk i endene litt for å sikre (dersom deigen er klissete, dryss lett med mel). Plasser knutene med 2,5 cm mellomrom i staver på ett bakebrett. Dekk knutene med et rent kjøkkenhåndkle. Rull ut og kutt den gjenværende deigen, og form den til knuter, og plasser dem med 2,5 cm mellomrom i staver på det andre bakebrettet. Stek, og veksle plass på brettene halvveis i steketiden, til de er gylne, ca. 20–25 minutter totalt. Mens knutene stekes, finhakk hvitløk og mos den til en pasta med salt, og rør den deretter sammen med oljen i en veldig stor bolle. Umiddelbart etter steking, vend knutene i hvitløksoljen, og dryss over persille og ost, og vend godt for å dekke. Server varme eller romtempererte.
  2. 22. Sett ovnrackene i øvre og nedre tredjedel av ovnen, og forvarm ovnen til 200°C. Smør lett to store (43 x 33 cm) bakebrett med olje.
  3. 33. Del deigen i to. Hold den ene halvdelen dekket med et rent kjøkkenhåndkle (ikke terryklut). Rull forsiktig ut den andre halvdelen til en 25 cm stor kvadrat på en lett melet overflate med en lett melet kjevle. (Bruk hendene til å trekke i hjørnene. Hvis deigen er veldig elastisk, dekk den med et rent kjøkkenhåndkle og la den hvile i ca. 3 minutter.)
  4. 44. Kutt kvadratet i to med en pizzaskjærer eller en skarp, tung kniv, og kutt deretter hver halvdel på tvers i 15 strimler (ca. 1,5 cm brede). Dekk strimlene med et rent kjøkkenhåndkle.
  5. 55. Mens de resterende strimlene er dekket, knyt hver strimmel forsiktig til en knute, og trekk i endene litt for å sikre (dersom deigen er klissete, dryss lett med mel). Plasser knutene med 2,5 cm mellomrom i staver på ett bakebrett. Dekk knutene med et rent kjøkkenhåndkle.
  6. 66. Rull ut og kutt den gjenværende deigen, og form den til knuter, og plasser dem med 2,5 cm mellomrom i staver på det andre bakebrettet. Stek, og veksle plass på brettene halvveis i steketiden, til de er gylne, ca. 20–25 minutter totalt.
  7. 77. Mens knutene stekes, finhakk hvitløk og mos den til en pasta med salt, og rør den deretter sammen med oljen i en veldig stor bolle. Umiddelbart etter steking, vend knutene i hvitløksoljen, og dryss over persille og ost, og vend godt for å dekke. Server varme eller romtempererte.