Fisk med kremete purre

Fisk med kremete purre

oppdag en deilig oppskrift på fisk med kremete purre, perfekt for en smakfull og sunn middag. enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp rømme
  • 2. 1 1/2 teskjeer allsidig mel
  • 3. 2 mellomstore purre (bare de hvite og lysegrønne delene), tynne skiver
  • 4. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 5. 2/3 kopp vann, delt
  • 6. 4 (170 gram) stykker tykke hvitfiskfileter som hyse eller torsk fra Stillehavet, skinnfrie
  • 7. 1 spiseskje hakket dill

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen rømme og mel. Vask purre, og legg den deretter i en stor, tykk stekepanne med smør, 1/3 kopp vann, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Dekk med bakepapir, deretter med lokk, og la det småkoke over middels varme, rør om en eller to ganger, til purre er myk, omtrent 10 minutter. Rør inn rømmeblandingen og resten av vannet. Krydre fisken med 1/4 teskje salt og pepper hver, og legg den i pannen med purre. Kok under lokk med bakepapir og lokk til fisken er gjennomkokt, ca. 8–10 minutter. Server med dill på toppen.