
Muskatnøttdekket kremet fransk toast
oppskrift på kremet fransk toast med muskatnøtt, perfekt til frokost eller brunch. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- Én 1-punds brød, uskadet, helst challah, brioche eller annet rikt eggbrød, eller et fast, fint hvitt brød
- 5 egg pluss 3 eggeplommer
- 1/4 teskje salt
- 1 kopp melk eller fløte
- 1/2 kopp naturell yoghurt, helst gresk
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 teskjeer malt muskatnøtt, pluss 1/8 teskje
- Smør eller rapsolje til steking
- 2 spiseskjeer melis
- Maple sirup eller fruktmarmelade til servering
Fremgangsmåte
- 1Kutt brødet i tykke skiver litt under 2,5 cm (se notat). Legg brødet i ett lag i en 33 x 23 cm form, bruk eventuelt en ekstra 20 x 20 cm form hvis nødvendig. Visp sammen egg, eggeplommer og salt i en middels stor bolle i 1 til 2 minutter, eller til blandingen er lys, skummende og helt glatt. (Det skal ikke være noen biter av egg eller strenger igjen, ellers vil du få kokte eggestykker på toasten.) Visp inn fløte, yoghurt, sukker og 2 teskjeer muskatnøtt til det er godt blandet. Hell eggeblandingen over brødet. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten, vend forsiktig på brødet en eller to ganger hvis mulig. Når det er klart til å koke, forvarm en elektrisk non-stick takkeplate til 175°C eller varm opp en non-stick stekepanne over middels varme. Pensle lett med litt smør på takkeplaten eller pannen, og stek brødet i porsjoner i 6 til 8 minutter, eller til det er gyldent på utsiden, men fortsatt mykt i midten, og snu en gang. Juster varmen etter behov. Mens brødet stekes, bland sammen melis og 1/8 teskje muskatnøtt, og ha det i en finmasket sikt. Strø den varme franske toasten med melisblandingen og server med lønnesirup eller syltetøy.
- 2Kutt brødet i tykke skiver litt under 2,5 cm (se notat). Legg brødet i ett lag i en 33 x 23 cm form, bruk eventuelt en ekstra 20 x 20 cm form hvis nødvendig.
- 3Visp sammen egg, eggeplommer og salt i en middels stor bolle i 1 til 2 minutter, eller til blandingen er lys, skummende og helt glatt. (Det skal ikke være noen biter av egg eller strenger igjen, ellers vil du få kokte eggestykker på toasten.) Visp inn fløte, yoghurt, sukker og 2 teskjeer muskatnøtt til det er godt blandet. Hell eggeblandingen over brødet. Dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten, vend forsiktig på brødet en eller to ganger hvis mulig.
- 4Når det er klart til å koke, forvarm en elektrisk non-stick takkeplate til 175°C eller varm opp en non-stick stekepanne over middels varme. Pensle lett med litt smør på takkeplaten eller pannen, og stek brødet i porsjoner i 6 til 8 minutter, eller til det er gyldent på utsiden, men fortsatt mykt i midten, og snu en gang. Juster varmen etter behov.
- 5Mens brødet stekes, bland sammen melis og 1/8 teskje muskatnøtt, og ha det i en finmasket sikt. Strø den varme franske toasten med melisblandingen og server med lønnesirup eller syltetøy.