Grissini

Grissini

Lær hvordan du lager deilige, sprø grissini hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller forrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 teskje tørrgjær (fra en pakke på 1/4 unser)
  • 1 1/2 kopper varmt vann (40-46°C), delt
  • 1/2 spiseskje sukker
  • 1 1/4 kopper semuljemel
  • 1 1/2 kopper italiensk "00" mel
  • 2 teskjeer salt
  • 1/3 kopp ekstra jomfrolivolje
  • Utstyr: en kjøkkenmaskin med vispvedlegg

Fremgangsmåte

  1. 1Rør ut gjær, 1/4 kopp lunkent vann og sukker i en bakebolle, og la det stå til det skummer, ca. 5 minutter. (Hvis blandingen ikke skummer, starter du på nytt med ny gjær.) Tilsett semolinamel, "00"-mel og salt i gjærblandingen sammen med olje og resten av de 1 1/4 koppene med lunkent vann, og bland på lav hastighet til en veldig myk deig dannes. Om nødvendig, bland inn akkurat nok "00"-mel (opptil 1/4 kopp) for å forhindre at deigen setter seg fast i kanten av bollen. Øk hastigheten til middels og pisk, og skrap av og til ned langs kanten av bollen, til deigen er glatt og elastisk, ca. 5 minutter (deigen vil være myk). Skrap deigen over i midten av bollen og strø over 2 spiseskjeer ekstra "00"-mel. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle, og la deigen heve på et trekkfritt sted ved romtemperatur til den er doblet i størrelse, ca. 1 1/2 time. Forvarm ovnen til 350°F (ca. 180°C) med rister i øvre og nedre tredjedel. Legg to store bakeplater med bakepapir. Slå ned deigen og hell den ut på en melet overflate (ikke elt), del deretter deigen i to. Hold den ene halvdelen dekket med plastfolie, og del den andre halvdelen i 16 like store biter. Rull hver bit til en 15- til 16-tommers lang remse (ca. 3-4 mm tykk), og strø lett på hendene hvis deigen er klissete. Plasser remsene med 1/2 tommers mellomrom på en av bakeplatene, og lag flere remser med resten av deigen og legg dem på den andre bakeplaten. Stek, og bytt plass på platene halvveis i steketiden, til grissini er lyse gyldne og sprø, totalt 30–35 minutter. Overfør til rister for avkjøling.