
Honningglasert gulrot
Lær hvordan du lager deilige honningglaserte gulrøtter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som en sunn snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 purre, kun den hvite delen, delt i to, skåret i skiver og grundig vasket
- 450 g gulrøtter, skivet
- 2,5 dl eplejuice
- 0,6 dl honning
- 1 kanelstang
- 2 ts hakket fersk mynte
- 1 ts malt spisskummen
- 1/4 ts salt
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett purre og kok i 2 minutter eller til den er lett brunet. Reduser varmen til middels. Tilsett gulrøtter og kok i 2 minutter eller til de er lett brunet. Tilsett de resterende ingrediensene. Kok opp. Reduser varmen til lav, dekk til og la småkoke i 15 minutter eller til gulrøttene er møre. Kast kanelstangen før servering.
- 2Smelt smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett purre og kok i 2 minutter eller til den er lett brunet. Reduser varmen til middels. Tilsett gulrøtter og kok i 2 minutter eller til de er lett brunet. Tilsett de resterende ingrediensene. Kok opp. Reduser varmen til lav, dekk til og la småkoke i 15 minutter eller til gulrøttene er møre. Kast kanelstangen før servering.