Honningglasert gulrot

Honningglasert gulrot

Lær hvordan du lager deilige honningglaserte gulrøtter med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til middagen eller som en sunn snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 1 purre, kun den hvite delen, delt i to, skåret i skiver og grundig vasket
  • 450 g gulrøtter, skivet
  • 2,5 dl eplejuice
  • 0,6 dl honning
  • 1 kanelstang
  • 2 ts hakket fersk mynte
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1/4 ts salt

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett purre og kok i 2 minutter eller til den er lett brunet. Reduser varmen til middels. Tilsett gulrøtter og kok i 2 minutter eller til de er lett brunet. Tilsett de resterende ingrediensene. Kok opp. Reduser varmen til lav, dekk til og la småkoke i 15 minutter eller til gulrøttene er møre. Kast kanelstangen før servering.
  2. 2Smelt smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett purre og kok i 2 minutter eller til den er lett brunet. Reduser varmen til middels. Tilsett gulrøtter og kok i 2 minutter eller til de er lett brunet. Tilsett de resterende ingrediensene. Kok opp. Reduser varmen til lav, dekk til og la småkoke i 15 minutter eller til gulrøttene er møre. Kast kanelstangen før servering.