Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

Lær hvordan du lager en klassisk hollandaise saus med denne enkle oppskriften. Perfekt til egg, asparges og fisk. Rask og smakfull saus på få minutter!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store eggeplommer
  • 2 teskjeer estragoneddik
  • 2 spiseskjeer lett fløte
  • Salt, cayennepepper
  • 1/4 pund søtt smør, frosset og delt i 8 biter
  • 2 dråper sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Legg eggeplommene i en glassbolle som tåler varme (eller på toppen av et dobbeltkoker) og pisk inn eddik og fløte. Krydre med salt og litt cayennepepper. Sett bollen i en panne med varmt vann (eller på toppen av et dobbeltkoker over varmt vann) over svak varme, og pisk med en liten visp til blandingen er så tykk som kremfløte. Det er viktig at vannet ikke koker; tilsett kaldt vann hvis det blir for varmt. Pisk inn det frosne smøret, litt om gangen, og tilsett et nytt stykke først når det forrige er absorbert. Når alt smøret er innarbeidet, tilsett sitronsaft. For å holde sausen varm, sett bollen i en panne med lunkent vann og dekk toppen med folie.
  2. 2Legg eggeplommene i en glassbolle som tåler varme (eller på toppen av et dobbeltkoker) og pisk inn eddik og fløte. Krydre med salt og litt cayennepepper.
  3. 3Sett bollen i en panne med varmt vann (eller på toppen av et dobbeltkoker over varmt vann) over svak varme, og pisk med en liten visp til blandingen er så tykk som kremfløte. Det er viktig at vannet ikke koker; tilsett kaldt vann hvis det blir for varmt.
  4. 4Pisk inn det frosne smøret, litt om gangen, og tilsett et nytt stykke først når det forrige er absorbert. Når alt smøret er innarbeidet, tilsett sitronsaft. For å holde sausen varm, sett bollen i en panne med lunkent vann og dekk toppen med folie.