Enkel paideig

Enkel paideig

lær hvordan du lager enkel og sprø paideig med vår steg-for-steg oppskrift. ideell for søte og salte paier, lett å lage for nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp (1 1/2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i 1-tommers biter
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 3/4 teskje salt
  • 1/4 kopp frossen vegetabilsk fett, skåret i store biter
  • 1 stort egg
  • ca. 3 spiseskjeer isvann

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de første fire ingrediensene i en foodprocessor i 10 sekunder. Tilsett smørfett; kjør bare til det dannes en veldig grov deig. Pisk egget med 2 spiseskjeer vann; tilsett i foodprocessoren. Bland til det dannes store, fuktige klumper, og tilsett mer vann hvis deigen virker tørr. Samle deigen til en ball; del den i to. Trykk hver del flatt til en skive. Pakk inn i plastfolie; la den hvile i kjøleskapet i minst 1 time. (Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne litt før utbaking.)