
Gresk salat
Lær hvordan du lager en klassisk gresk salat med friske grønnsaker, fetaost og oliven. Perfekt for sommeren og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3/4 pund tomater, fjernet frø og i terninger (ca. 2 kopper)
- 2. 2 kopper terninger av skrelt, frøfri agurk (fra omtrent 1 stor)
- 3. 1 kopp terninger av rød paprika (fra omtrent 1 stor)
- 4. 1/4 kopp kalamataoliven uten stein eller andre saltede svarte oliven, delt i to
- 5. 1/4 kopp hakket rødløk
- 6. 3 spiseskjeer fersk hakket italiensk persille
- 7. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 8. 1 1/2 spiseskjeer rødvinseddik
- 9. 1/2 teskje tørket oregano
- 10. 1/4 kopp smuldret fetaost (ca. 2 unser)
Fremgangsmåte
- 11. Vend de første 9 ingrediensene i en middels stor bolle for å blande. Rør forsiktig inn osten. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 2 timer i forveien. La stå ved romtemperatur.)
- 22. Vend de første 9 ingrediensene i en middels stor bolle for å blande. Rør forsiktig inn osten. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 2 timer i forveien. La stå ved romtemperatur.)