
Ananas-kake med snudd opp ned
oppskrift på pineapple upside-down cake, en klassisk og deilig dessert med karamelliserte ananas og saftig kakebunn. perfekt til fest eller hverdagskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 stykke (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet
- 2. 2/3 kopp godt pakket lyst brunt sukker
- 3. 3 kopper fersk ananas i 1-tommers biter (ca. 1 ananas)
- 4. 1 1/2 kopper hvetemel
- 5. 1 1/2 teskjeer bakepulver med dobbel virkning
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/2 teskje kanel
- 8. 1 stykke (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
- 9. 2/3 kopp sukker
- 10. 2 store egg
- 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 12. 3/4 kopp melk
- 13. pisket krem eller vaniljeis som tilbehør
Fremgangsmåte
- 11. Lag toppingen: I en liten bolle blander du godt smør og brunt sukker, og fordeler blandingen jevnt i en godt smurt rund kakeform på 23 cm (9 tommer) i diameter med høye kanter. Tørk ananasen grundig mellom flere lag med kjøkkenpapir, og legg den jevnt over sukkerblandingen.
- 22. Lag toppingen: I en liten bolle blander du godt smør og brunt sukker, og fordeler blandingen jevnt i en godt smurt rund kakeform på 23 cm (9 tommer) i diameter med høye kanter. Tørk ananasen grundig mellom flere lag med kjøkkenpapir, og legg den jevnt over sukkerblandingen.
- 33. Lag kaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle. I en annen bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn vaniljen. Tilsett melblandingen vekselvis med melken, begynn og avslutt med mel, og pisk godt etter hver tilsetning. Hell røren i formen, jevn ut overflaten, og stek kaken midt i ovnen i 45–55 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, bruk en tynn kniv rundt kanten for å løsne den, og snu kaken opp ned på en tallerken.
- 44. Lag kaken: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Sikt sammen mel, bakepulver, salt og kanel i en bolle. I en annen bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til blandingen er lys og luftig. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn vaniljen. Tilsett melblandingen vekselvis med melken, begynn og avslutt med mel, og pisk godt etter hver tilsetning. Hell røren i formen, jevn ut overflaten, og stek kaken midt i ovnen i 45–55 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen på en rist i 15 minutter, bruk en tynn kniv rundt kanten for å løsne den, og snu kaken opp ned på en tallerken.
- 55. Server kaken varm eller romtemperert med pisket krem eller iskrem.
- 66. Server kaken varm eller romtemperert med pisket krem eller iskrem.