Hello Fresh Mobile Banner
Grillede grønne tomater med burrata og grønn juice

Grillede grønne tomater med burrata og grønn juice

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull rett med grillede grønne tomater, burrataost og fersk grønn juice. Perfekt for en sommerlig forrett eller lett middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 liten romainehjert, grovhakket
  • 2. 1/4 engelsk drivhusagurk eller 1/2 persisk agurk, grovhakket
  • 3. 1 kopp (pakket) revet kålblad
  • 4. 3/4 kopp korianderblader med møre stilker
  • 5. 1 spiseskje (eller mer) fersk limesaft
  • 6. Kosher-salt
  • 7. 1 tykk skive landbrød, revet i bittestykker
  • 8. 7 spiseskjeer olivenolje, delt, pluss mer til pensling
  • 9. Kosher-salt
  • 10. 3 umodne grønne tomater, skåret i 1/2" tykke skiver
  • 11. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. 225 gram burrata eller fersk mozzarella, revet i biter
  • 14. 1 bunt vårløk, tynnsnittet
  • 15. 1 jalapeño, tynnsnittet
  • 16. 1/2 kopp usaltet, ristet mandler, grovhakket
  • 17. 1 kopp korianderblader med møre stilker
  • 18. Havsalt med flak

Fremgangsmåte

  1. 11. Grønn juice: Kjør romaine, agurk, grønnkål, koriander og 1/4 kopp vann i en blender til det er ganske glatt, ca. 1 minutt. Sil gjennom en finmasket sikt over en liten bolle eller målebeger, press på faststoffene for å få ut så mye væske som mulig; du skal ha omtrent 1/2 kopp. (Alternativt kan du gjøre dette trinnet i en juicer.) Rør inn limesaft og smak til med salt. Smak og juster smaken med mer limejuice om nødvendig.
  2. 22. Kjør romaine, agurk, grønnkål, koriander og 1/4 kopp vann i en blender til det er ganske glatt, ca. 1 minutt. Sil gjennom en finmasket sikt over en liten bolle eller målebeger, press på faststoffene for å få ut så mye væske som mulig; du skal ha omtrent 1/2 kopp. (Alternativt kan du gjøre dette trinnet i en juicer.) Rør inn limesaft og smak til med salt. Smak og juster smaken med mer limejuice om nødvendig.
  3. 33. Tomater og montering: Forvarm ovnen til 200°C. Vend brødskiver med 2 ss olje på et stekebrett med kant; krydre med kosher-salt. Stek, vend halvveis gjennom, til de er gyldne og sprø, 6–8 minutter. La brødet avkjøle, og knus det deretter forsiktig med en flat målekopp i mindre biter. Forbered en grill til middels høy varme eller varm opp en grillpanne over middels høy varme. Pensle tomatene på begge sider med 1 ss olje og grill til de er myke og lett forkullede, ca. 4 minutter per side. Overfør til tallerkener og drypp med eddik, 1/3 kopp grønn juice og 1 ss olje. Krydre med kosher-salt og pepper, og topp med burrata. Vend vårløk, jalapeño, mandler, brødsmuler, 2 ss grønn juice og de resterende 3 ss olje i en middels bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Tilsett koriander og vend igjen for å samle alt. Fordel vårløksblandingen jevnt over tomater og burrata; drypp med olje og strø over havsalt.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200°C. Vend brødskiver med 2 ss olje på et stekebrett med kant; krydre med kosher-salt. Stek, vend halvveis gjennom, til de er gyldne og sprø, 6–8 minutter. La brødet avkjøle, og knus det deretter forsiktig med en flat målekopp i mindre biter.
  5. 55. Forbered en grill til middels høy varme eller varm opp en grillpanne over middels høy varme. Pensle tomatene på begge sider med 1 ss olje og grill til de er myke og lett forkullede, ca. 4 minutter per side. Overfør til tallerkener og drypp med eddik, 1/3 kopp grønn juice og 1 ss olje. Krydre med kosher-salt og pepper, og topp med burrata.
  6. 66. Vend vårløk, jalapeño, mandler, brødsmuler, 2 ss grønn juice og de resterende 3 ss olje i en middels bolle; krydre med kosher-salt og pepper. Tilsett koriander og vend igjen for å samle alt.
  7. 77. Fordel vårløksblandingen jevnt over tomater og burrata; drypp med olje og strø over havsalt.