Kyllingfajitas med koriander og lime, servert med grillede løk

Kyllingfajitas med koriander og lime, servert med grillede løk

Oppdag en frisk og smakfull oppskrift på cilantro-lime kylling fajitas med grillede løk. Perfekt for en hurtig og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper grovhakket fersk koriander
  • 2. 3/4 kopp olivenolje
  • 3. 5 spiseskjeer fersk limesaft
  • 4. 2 1/2 teskjeer malt spisskummen
  • 5. 1 1/4 teskjeer ancho-chili pulver
  • 6. 6 uten skinn og ben, kyllingbrysthalv deler
  • 7. 3 store poblano-chili, uten frø, kuttet i 2,5 cm brede strimler
  • 8. 3 store gule paprika, kuttet i 2,5 cm brede strimler
  • 9. 2 rødløk, skåret i 1,3 cm tykke skiver
  • 10. 12 mel tortillas à 20 cm

Fremgangsmåte

  1. 11. Valgfrie tilbehør: kjøpte salsaer, guacamole, rømme, hakket fersk koriander, skivede grønne løk og hakkede serranoskiver. Forbered grillen (middels varme). Mos de første fem ingrediensene i en foodprocessor. Krydre marinaden med salt og pepper. Legg kyllingen i en glassform på 33 x 23 x 5 cm. Hell en tredjedel kopp marinade over; vend på kyllingen for å dekke den godt. Arranger poblanos, paprika og løk på et stort, rimet stekebrett. Hell over en halv kopp marinade; vend for å dekke. Strø kylling og grønnsaker med salt og pepper. Sett til side resten av marinaden. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 7 minutter på hver side. Grill grønnsakene til de er møre, vend ofte, ca. 15 minutter for løk og 12 minutter for poblanos og paprika. Grill tortillalefser til de er brent, ca. 1 minutt på hver side. Overfør kyllingen til arbeidsflaten; skjær den i tverrsnitt i strimler. Fyll tortillalefsene med kylling og grønnsaker; drypp over den reserverte marinaden. Server med tilbehør.
  2. 22. Valgfrie tilbehør: kjøpte salsaer, guacamole, rømme, hakket fersk koriander, skivede grønne løk og hakkede serranoskiver. Forbered grillen (middels varme). Mos de første fem ingrediensene i en foodprocessor. Krydre marinaden med salt og pepper.
  3. 33. Legg kyllingen i en glassform på 33 x 23 x 5 cm. Hell en tredjedel kopp marinade over; vend på kyllingen for å dekke den godt. Arranger poblanos, paprika og løk på et stort, rimet stekebrett. Hell over en halv kopp marinade; vend for å dekke. Strø kylling og grønnsaker med salt og pepper. Sett til side resten av marinaden.
  4. 44. Grill kyllingen til den er gjennomstekt, ca. 7 minutter på hver side. Grill grønnsakene til de er møre, vend ofte, ca. 15 minutter for løk og 12 minutter for poblanos og paprika. Grill tortillalefser til de er brent, ca. 1 minutt på hver side.
  5. 55. Overfør kyllingen til arbeidsflaten; skjær den i tverrsnitt i strimler. Fyll tortillalefsene med kylling og grønnsaker; drypp over den reserverte marinaden. Server med tilbehør.