Fyllet kalkun

Fyllet kalkun

lær hvordan du lager en perfekt stuffed turkey med våre enkle steg-for-steg instrukser. ideell for høytider og spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. En kalkun på 12 pund
  • 2. 8 kopper kokt ris (pass på at risen er tørr og luftig)
  • 3. 6 spiseskjeer smør pluss 1/2 kopp smeltet smør
  • 4. 1 kopp grønn løk, finhakket
  • 5. 1 kopp persille, finhakket
  • 6. 1 kopp kylling- eller kalkunlever, finhakket
  • 7. 1 kopp skinke, finhakket
  • 8. 1 kopp pistasjnøtter, finhakket
  • 9. 1 teskje rosmarin
  • 10. salt og pepper etter smak
  • 11. 1 kopp Madeira eller 1/2 kopp cognac

Fremgangsmåte

  1. 1I 6 spiseskjeer smør, sautér grønne løk og persille. Kok i omtrent 5 minutter. Tilsett dette i risen. Tilsett også kylling- eller kalkunlever, skinke, pistacienøtter, rosmarin, salt og pepper, smeltet smør og Madeira eller cognac. Fyll kalkunen lett og sy igjen åpningen eller lukk den med små spyd. Fjern nakken og fest huden ved nakkehullet på samme måte. Bind opp fuglen, gni den inn med krydret smør, tre den på spidd og stek den som kylling. Pensle under stekingen med smør som er smeltet og blandet med hvitvin, tørr vermut, Madeira eller cognac. Server denne kalkunen med en innmatssaus og en stor bolle med is hvor du har lagt et utvalg av rå grønnsaker. Server også olivenolje smaksatt med ansjos og anisfrø som tilbehør. En passende vin til dette måltidet vil være en virkelig god rosé, pent avkjølt, selvfølgelig. Til dessert en fin stor sukkerbrødskake over hvilken du har hellet knuste jordbær med Grand Marnier.