Valnøtt, estragon og bulgur

Valnøtt, estragon og bulgur

oppskrift på walnut tarragon bulgur - en smakfull og næringsrik rett med nøtter og urter. perfekt for en lett lunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor sjalottløk, finhakket
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1 spiseskje hvitvinseddik med estragon
  • 4. 1/2 kopp bulgur
  • 5. 3/4 kopp vann
  • 6. 2 teskjeer hakkede ferske estragonblader
  • 7. 1 spiseskje olivenolje
  • 8. 1/4 kopp valnøtter, lett ristet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. I en liten bolle rører du sammen sjalottløk, 1/4 teskje salt og eddik, og lar blandingen stå mens du koker bulgur. I en liten tykkbunnet kjele bringer du vann med resten av 1/4 teskje salt til kokepunktet. Rør inn bulgur og kok, dekket, på lav varme i 10 til 12 minutter, eller til vannet er absorbert. Overfør bulguren til en stor bolle og avkjøl helt, av og til med en gaffel for å bryte opp klumper. Rør inn sjalottløkblandingen, estragon, olje, valnøtter, og smak til med salt og pepper.
  2. 22. I en liten bolle rører du sammen sjalottløk, 1/4 teskje salt og eddik, og lar blandingen stå mens du koker bulgur.
  3. 33. I en liten tykkbunnet kjele bringer du vann med resten av 1/4 teskje salt til kokepunktet. Rør inn bulgur og kok, dekket, på lav varme i 10 til 12 minutter, eller til vannet er absorbert. Overfør bulguren til en stor bolle og avkjøl helt, av og til med en gaffel for å bryte opp klumper. Rør inn sjalottløkblandingen, estragon, olje, valnøtter, og smak til med salt og pepper.