
Valnøtt, estragon og bulgur
oppskrift på walnut tarragon bulgur - en smakfull og næringsrik rett med nøtter og urter. perfekt for en lett lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 stor sjalottløk, finhakket
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1 spiseskje hvitvinseddik med estragon
- 4. 1/2 kopp bulgur
- 5. 3/4 kopp vann
- 6. 2 teskjeer hakkede ferske estragonblader
- 7. 1 spiseskje olivenolje
- 8. 1/4 kopp valnøtter, lett ristet og hakket
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle rører du sammen sjalottløk, 1/4 teskje salt og eddik, og lar blandingen stå mens du koker bulgur. I en liten tykkbunnet kjele bringer du vann med resten av 1/4 teskje salt til kokepunktet. Rør inn bulgur og kok, dekket, på lav varme i 10 til 12 minutter, eller til vannet er absorbert. Overfør bulguren til en stor bolle og avkjøl helt, av og til med en gaffel for å bryte opp klumper. Rør inn sjalottløkblandingen, estragon, olje, valnøtter, og smak til med salt og pepper.
- 22. I en liten bolle rører du sammen sjalottløk, 1/4 teskje salt og eddik, og lar blandingen stå mens du koker bulgur.
- 33. I en liten tykkbunnet kjele bringer du vann med resten av 1/4 teskje salt til kokepunktet. Rør inn bulgur og kok, dekket, på lav varme i 10 til 12 minutter, eller til vannet er absorbert. Overfør bulguren til en stor bolle og avkjøl helt, av og til med en gaffel for å bryte opp klumper. Rør inn sjalottløkblandingen, estragon, olje, valnøtter, og smak til med salt og pepper.