Aromatisk kyllingkarri

Aromatisk kyllingkarri

oppskrift på en aromatisk og smakfull kylling curry, perfekt for en rask og enkel middagsrett. nyt en varmende rett med rike krydder. passer til hele året.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 ss karrypulver
  • 2. 1 ts malt ingefær
  • 3. 1/2 ts malt kanel
  • 4. 1/4 ts malt nellik
  • 5. 1/4 ts cayennepepper
  • 6. 2 ss vegetabilsk olje
  • 7. 1 stor løk, delt i to og tynnhakket
  • 8. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1 rotisseriekylling, skinnet og benfri, kjøttet revet i store biter
  • 10. 1 (385 g) boks lett kokosmelk
  • 11. 1 (410 g) boks hakkede tomater
  • 12. 1 (410 g) boks kyllingbuljong
  • 13. Til servering:
  • 14. Kokt basmatiris
  • 15. Hakket fersk koriander
  • 16. Mango chutney

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland krydderne i en liten bolle. Varm opp olje i en nederlandsk ovn eller en liten suppegryte over middels høy varme; tilsett løk og stek til den er gyllen, 8 til 10 minutter.
  2. 22. Tilsett hvitløk; stek til den er duftende, omtrent 30 sekunder. Tilsett krydder; rist dem lett i 30 sekunder til 1 minutt. Tilsett kylling; rør om til den er helt dekket av krydder. Tilsett kokosmelk, tomater og buljong. La det småkoke; kok uten lokk til smakene har blandet seg og gryten er tykk, omtrent 20 minutter.
  3. 33. Ta av varmen, dryss over koriander og server med ris. Pass på å servere chutney separat.