Gulrot- og ingefærdressing

Gulrot- og ingefærdressing

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrot ingefær dressing. Perfekt til salater og som tilbehør. Enkel oppskrift for en sunnere hverdag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 lb gulrøtter (3 mellomstore), grovhakket
  • 2. 1/4 kopp hakket, skrelt fersk ingefær
  • 3. 1/4 kopp hakket sjalottløk
  • 4. 1/4 kopp krydret riseddik
  • 5. 1 spiseskje soyasaus
  • 6. 1 spiseskje asiatisk sesamolje
  • 7. 1/8 teskje salt
  • 8. 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 9. 1/4 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Kjør gulrøtter i en foodprocessor til de er finhakket (nesten puré). Tilsett hakket ingefær, hakket sjalottløk, riseddik, soyasaus, sesamolje og salt, og kjør til ingefær og sjalottløk er finhakket. Med motoren i gang, tilsett vegetabilsk olje i en tynn stråle. Overfør blandingen til en blender. Tilsett 1/4 kopp vann og kjør til glatt, ca. 2–3 minutter. Tynn ut dressingen med mer vann hvis ønskelig.
  2. 22. Kjør gulrøtter i en foodprocessor til de er finhakket (nesten puré). Tilsett hakket ingefær, hakket sjalottløk, riseddik, soyasaus, sesamolje og salt, og kjør til ingefær og sjalottløk er finhakket. Med motoren i gang, tilsett vegetabilsk olje i en tynn stråle.
  3. 33. Overfør blandingen til en blender. Tilsett 1/4 kopp vann og kjør til glatt, ca. 2–3 minutter. Tynn ut dressingen med mer vann hvis ønskelig.