Gulrot- og ingefærdressing
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull gulrot ingefær dressing. Perfekt til salater og som tilbehør. Enkel oppskrift for en sunnere hverdag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 lb gulrøtter (3 mellomstore), grovhakket
- 2. 1/4 kopp hakket, skrelt fersk ingefær
- 3. 1/4 kopp hakket sjalottløk
- 4. 1/4 kopp krydret riseddik
- 5. 1 spiseskje soyasaus
- 6. 1 spiseskje asiatisk sesamolje
- 7. 1/8 teskje salt
- 8. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 9. 1/4 kopp vann
Fremgangsmåte
- 11. Kjør gulrøtter i en foodprocessor til de er finhakket (nesten puré). Tilsett hakket ingefær, hakket sjalottløk, riseddik, soyasaus, sesamolje og salt, og kjør til ingefær og sjalottløk er finhakket. Med motoren i gang, tilsett vegetabilsk olje i en tynn stråle. Overfør blandingen til en blender. Tilsett 1/4 kopp vann og kjør til glatt, ca. 2–3 minutter. Tynn ut dressingen med mer vann hvis ønskelig.
- 22. Kjør gulrøtter i en foodprocessor til de er finhakket (nesten puré). Tilsett hakket ingefær, hakket sjalottløk, riseddik, soyasaus, sesamolje og salt, og kjør til ingefær og sjalottløk er finhakket. Med motoren i gang, tilsett vegetabilsk olje i en tynn stråle.
- 33. Overfør blandingen til en blender. Tilsett 1/4 kopp vann og kjør til glatt, ca. 2–3 minutter. Tynn ut dressingen med mer vann hvis ønskelig.