Hasselnøttsmørkjeks med mini sjokoladestykker
Lær hvordan du lager deilige hasselnøtt-smørkaker med mini sjokoladebiter. Enkel oppskrift for sprø og smakfulle kaker som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ½ kopp hvetemel
- 2. ¾ teskje natron
- 3. ½ teskje bakepulver
- 4. ½ teskje salt
- 5. ½ kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 6. 1 kopp kremet usaltet hasselnøttsmør
- 7. ½ kopp sukker
- 8. ½ kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 9. 1 stort egg
- 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 11. 1 ½ pakke (340 g) mini sjokoladeknapper med halv søt smak (2 kopper)
Fremgangsmåte
- 11. Sikt de første fire ingrediensene i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør, hasselnøttsmør og begge sukkertypene i en stor bolle til det er lyst og luftig. Rør inn egg og vanilje. Bland inn melblandingen. Vend inn sjokoladechips. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne litt i romtemperatur før forming.) Forvarm ovnen til 175°C. Legg bakepapir på to stekebrett. Bruk en spiseskje for hver kake, og trill deigen mellom håndflatene til 2,5 cm store kuler. Plasser dem med 2,5 cm mellomrom på brettene. Stek ett brett om gangen til kakene er gyldne, ca. 12 minutter. La kakene avkjøle på brettene på rist i 5 minutter. Overfør kakene til rister og avkjøl. (Kan lages 5 dager i forveien. Oppbevares lufttett mellom ark av vokspapir i romtemperatur.)
- 22. Sikt de første fire ingrediensene i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør, hasselnøttsmør og begge sukkertypene i en stor bolle til det er lyst og luftig. Rør inn egg og vanilje. Bland inn melblandingen. Vend inn sjokoladechips. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Oppbevares kjølig. La deigen mykne litt i romtemperatur før forming.)
- 33. Forvarm ovnen til 175°C. Legg bakepapir på to stekebrett. Bruk en spiseskje for hver kake, og trill deigen mellom håndflatene til 2,5 cm store kuler. Plasser dem med 2,5 cm mellomrom på brettene. Stek ett brett om gangen til kakene er gyldne, ca. 12 minutter. La kakene avkjøle på brettene på rist i 5 minutter. Overfør kakene til rister og avkjøl. (Kan lages 5 dager i forveien. Oppbevares lufttett mellom ark av vokspapir i romtemperatur.)