
Eplesider-karamellsaus
Lær hvordan du lager en smakfull cider-karamellsaus. Perfekt til is, kaker og desserter. En enkel oppskrift som garantert imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 4 kopper eplecider
- 2. 1 vaniljestang, delt på langs
- 3. 1/2 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
- 4. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Legg eplecider i en stor, tykkbunnet stekepanne. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i pannen sammen med stangen. Kok opp epleciderblandingen og la den redusere til omtrent 2 kopper, ca. 15 minutter. Tilsett sukker og smør. Kok til sausen tykner litt og er redusert til 1 1/2 kopper, rør av og til, i ca. 6 minutter til. (Kan lages 3 dager i forveien. Overfør til en liten skål. Dekk til og sett i kjøleskapet. Fjern vaniljestangen før bruk.)