
Angel-Hårpasta med fersk tomatsaus
Lær hvordan du lager en lett og smakfull angel-hair pasta med fersk tomatsaus. Perfekt for en rask og deilig middag i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 liten hvitløksfedd
- 1,4 kg tomater
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 teskje salt
- 1 teskje sukker (valgfritt)
- 1/2 teskje svart pepper
- 450 g tørket capellini (angel-hår-pasta)
- 1/2 kopp hakket fersk basilikum
- Tilbehør: finrevet Parmigiano-Reggiano
- Extra virgin olivenolje til å dryppe over (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Finhakk hvitløk og mos den til en pasta med en klype salt ved hjelp av en stor, tung kniv. Fjern kjernen og hakk to tredjedeler av tomatene grovt. Del de resterende tomatene i to på tvers, og gni de kuttede sidene mot de store hullene på et rivjern satt i en stor bolle, og spar opp pulpen og kast skallet. Bland pulpen med de hakkede tomatene, hvitløkpastaen, sitronsaften, salt, sukker (hvis du bruker det) og pepper. La det stå og trekke i minst 10 minutter. Mens tomatene står, kok pasta i en stor kjele med 6 til 8 liter kokende, saltet vann, uten lokk, til den er al dente, ca. 2 minutter. Sil av vannet i en sil og tilsett umiddelbart i tomatblandingen, og vend forsiktig for å blande. Strø over basilikum.
- 2Finhakk hvitløk og mos den til en pasta med en klype salt ved hjelp av en stor, tung kniv.
- 3Fjern kjernen og hakk to tredjedeler av tomatene grovt. Del de resterende tomatene i to på tvers, og gni de kuttede sidene mot de store hullene på et rivjern satt i en stor bolle, og spar opp pulpen og kast skallet. Bland pulpen med de hakkede tomatene, hvitløkpastaen, sitronsaften, salt, sukker (hvis du bruker det) og pepper. La det stå og trekke i minst 10 minutter.
- 4Mens tomatene står, kok pasta i en stor kjele med 6 til 8 liter kokende, saltet vann, uten lokk, til den er al dente, ca. 2 minutter. Sil av vannet i en sil og tilsett umiddelbart i tomatblandingen, og vend forsiktig for å blande. Strø over basilikum.