Pizzadeig

Pizzadeig

lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, rask forberedelse og smakfull resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (eller mer) varmt vann (40°C til 46°C)
  • 2. 1 ½ teskje tørrgjær
  • 3. 2 kopper usøtet hvetemel
  • 4. ¾ kopp usøtet hvetehelkornmel
  • 5. 3 spiseskjeer vital hvetegluten*
  • 6. 1 ½ teskje grovt kosher-salt
  • 7. 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp 1 kopp varm vann og gjær i en liten bolle; la stå til gjæren løses opp, ca. 5 minutter. Ved bruk av av og på-innstillinger, bland begge melet, hveteprotein og grovt salt i en food processor. Visp 2 spiseskjeer olje inn i gjærblandingen. Med maskinen i gang, tilsett gradvis gjærblandingen gjennom matingsrøret på food processoren. Kjør til deigen former seg til en ball, og tilsett mer varm vann med teskjeer hvis den er tørr, ca. 1 minutt. Overfør deigen til en melet arbeidsflate; elt til den samler seg. Pensle en stor bolle med 1 spiseskje olje. Legg deigen i bollen; vend den for å dekke den. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La heve på et varmt, trekkfritt sted til den er doblet i størrelse, 1 1/2 til 2 timer. Slå ned deigen. Del den i to deler; form til 2 baller. FORHÅNDSVIS: Plasser hver ball i en separat plastpose med lukking. Oppbevar i kjøleskap i opptil 4 dager eller frys i opptil 1 måned. La den kalde deigen stå i 1 time, eller den frosne deigen stå i 4 timer ved romtemperatur før utbaking.
  2. 22. Visp 1 kopp varm vann og gjær i en liten bolle; la stå til gjæren løses opp, ca. 5 minutter. Ved bruk av av og på-innstillinger, bland begge melet, hveteprotein og grovt salt i en food processor. Visp 2 spiseskjeer olje inn i gjærblandingen. Med maskinen i gang, tilsett gradvis gjærblandingen gjennom matingsrøret på food processoren. Kjør til deigen former seg til en ball, og tilsett mer varm vann med teskjeer hvis den er tørr, ca. 1 minutt. Overfør deigen til en melet arbeidsflate; elt til den samler seg.
  3. 33. Pensle en stor bolle med 1 spiseskje olje. Legg deigen i bollen; vend den for å dekke den. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La heve på et varmt, trekkfritt sted til den er doblet i størrelse, 1 1/2 til 2 timer. Slå ned deigen. Del den i to deler; form til 2 baller. FORHÅNDSVIS: Plasser hver ball i en separat plastpose med lukking. Oppbevar i kjøleskap i opptil 4 dager eller frys i opptil 1 måned. La den kalde deigen stå i 1 time, eller den frosne deigen stå i 4 timer ved romtemperatur før utbaking.