Pasta med Bolognesesaus
Lær hvordan du lager en klassisk pasta med bolognese-saus. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 3. 1 liten løk, finhakket
- 4. 1 gulrot, finhakket
- 5. 1 stilk selleri, finhakket
- 6. 225 gram karbonadedeig
- 7. 225 gram svinekjøttdeig
- 8. 1 kopp melk
- 9. Nykvernet muskatnøtt etter smak
- 10. 1 kopp tørr hvitvin
- 11. En boks på 800–900 gram hele tomater med juice
- 12. 570 gram tørket pasta, som penne, rigatoni, fusilli eller orecchiette, eller 570 gram fersk semolinapasta (orecchiette)
Fremgangsmåte
- 11. Lag sausausen: I en stor, tykkbunnet kjele, varm opp olje og smør over moderat høy varme til skummet legger seg, og surr løk, gulrot og selleri i 2 minutter. Tilsett storfekjøtt og svinekjøtt, og kok under omrøring i 2 minutter, eller til kjøttet ikke lenger er rosa. Krydre med salt og pepper. Tilsett melk og muskatnøtt, og kok under omrøring til mesteparten av melken er fordampet, ca. 10 minutter. Tilsett vin og kok under omrøring av og til til væsken er fordampet, ca. 10 minutter. I en blender eller foodprocessor, grovhakk tomatene med juice og rør det inn i sausen. La sausen småkoke uten lokk, under omrøring av og til, i 1 time og 15 minutter (sausen vil tykne), og smak til med salt og pepper. Sausen kan lages på forhånd og avkjøles, uten lokk, før den settes i kjøleskapet, dekket, i opptil 2 dager, eller fryses i 1 måned.
- 22. I en stor, tykkbunnet kjele, varm opp olje og smør over moderat høy varme til skummet legger seg, og surr løk, gulrot og selleri i 2 minutter. Tilsett storfekjøtt og svinekjøtt, og kok under omrøring i 2 minutter, eller til kjøttet ikke lenger er rosa. Krydre med salt og pepper. Tilsett melk og muskatnøtt, og kok under omrøring til mesteparten av melken er fordampet, ca. 10 minutter. Tilsett vin og kok under omrøring av og til til væsken er fordampet, ca. 10 minutter.
- 33. I en blender eller foodprocessor, grovhakk tomatene med juice og rør det inn i sausen. La sausen småkoke uten lokk, under omrøring av og til, i 1 time og 15 minutter (sausen vil tykne), og smak til med salt og pepper. Sausen kan lages på forhånd og avkjøles, uten lokk, før den settes i kjøleskapet, dekket, i opptil 2 dager, eller fryses i 1 måned.
- 44. I en 8-liters kjele, kok opp 7 liter saltet vann. Kok pasta til den er al dente (ca. 6 minutter for fersk pasta, lengre for tørket), og sil av i en dørslag. I en oppvarmet stor bolle, vend umiddelbart pastaen med sausen.
- 55. I en 8-liters kjele, kok opp 7 liter saltet vann. Kok pasta til den er al dente (ca. 6 minutter for fersk pasta, lengre for tørket), og sil av i en dørslag. I en oppvarmet stor bolle, vend umiddelbart pastaen med sausen.