Ragu alla Bolognese

Ragu alla Bolognese

Lær hvordan du lager en klassisk ragu alla bolognese, en rik og smakfull pastasaus som passer perfekt til helgemiddagen. En enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og finhakket
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 2 mellomstore løk, finhakket
  • 1/2 pund pancetta, finhakket
  • 1 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 1 pund svinekjøttdeig av svin, for eksempel av svineknoke
  • 1 ss tomatpuré
  • 8 kopper hjemmelaget eller lavsaltet storfebuljong, oppskrift følger
  • 3/8 kopp hel melk
  • 2 ss smør
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Koked tagliatelle eller pappardelle
  • Revet Parmigiano-Reggiano, etter behov
  • 1 stor storfeknokkel
  • 1 pund storfeben
  • 1 pund storfekotelett
  • 1 pund storfe brisling
  • 2 mellomstore løk, delt i to
  • 2 mellomstore gulrøtter, hver kuttet i 8 biter
  • 2 stilker selleri, hver kuttet i 4 biter
  • 2 klyper salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, dyp stekepanne, varm opp olivenolje på høy varme og tilsett gulrøtter, selleri, løk og pancetta, og kok under omrøring til grønnsakene er lett brune, ca. 6 minutter. Tilsett storfekjøtt og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett svinekjøtt og kok til kjøttet er lett brunt, ca. 5 minutter.
  2. 2Visp sammen tomatpuré og 1 kopp av buljongen, og tilsett det i kjøttet. Plasser pannen på svak varme slik at sausen akkurat småkoker. Når buljongen har fordampet, tilsett en ny kopp. Fortsett å koke, rør av og til, og tilsett en kopp buljong når gryten begynner å bli tørr, til all buljongen er brukt opp, ca. 3 timer.
  3. 3Tilsett melk og smør, og la det småkoke veldig forsiktig til melken har redusert og sausen er veldig tykk, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak, og server over tagliatelle eller pappardelle med Parmigiano-Reggiano.
  4. 4Ha alle ingrediensene i en kjele og dekk med vann. Kok på lav varme; det bør koke etter ca. 1 time. Senk varmen til lav koke. La det småkoke i ytterligere 3 timer etter at det har begynt å koke. Sil av buljongen og sett den i kjøleskapet. Neste morgen, fjern alt fett. Du skal sitte igjen med omtrent 2 liter buljong. Kjøttet kan serveres som bollito med salsa verde.
  5. 5Antall porsjoner: 8