
Honningmelon og prosciutto med grønnsaker og myntedressing
En frisk forrett med søt honningmelon, sprø parmaskinke, grønnsaker og en aromatisk myntedressing. Perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 ss sherryeddik
- 1 ts honning
- 1/4 ts anisfrø
- 3 ss fersk mynte, tynne skiver, delt
- 2 ss olivenolje
- 4 kopper (pakket) blandede babygrønnsaker (ca. 85 g)
- 4 skiver honningmelon, skrelt
- 6 tynne skiver prosciutto
Fremgangsmåte
- 1Visp de tre første ingrediensene og 1 spiseskje mynte i en liten bolle; visp inn oljen. Smak til dressingen med salt og pepper. Vend salatbladene med 2 spiseskjeer dressing i en middels stor bolle; fordel på to tallerkener. Plasser melonen ved siden av salaten; legg prosciutto over melonen. Drypp resten av dressingen over prosciutto og melon. Strø over resten av mynten og nykvernet pepper, og server.
- 2Visp de tre første ingrediensene og 1 spiseskje mynte i en liten bolle; visp inn oljen. Smak til dressingen med salt og pepper. Vend salatbladene med 2 spiseskjeer dressing i en middels stor bolle; fordel på to tallerkener. Plasser melonen ved siden av salaten; legg prosciutto over melonen. Drypp resten av dressingen over prosciutto og melon. Strø over resten av mynten og nykvernet pepper, og server.