Grillet squash og purre med valnøtter og urter

Grillet squash og purre med valnøtter og urter

oppskrift på grillede zucchini og purre med valnøtter og urter. enkel og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp valnøtter
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 5 spiseskjeer olivenolje, delt
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 store purre, bare de hvite og lysegrønne delene, delt på langs med noe rot igjen
  • 2 store zucchini (ca. 450 gram), delt på langs
  • 1/2 kopp (lett pakket) ferske flatbladpersilleblader med møre stilker

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen til middels høy varme. Rist valnøtter i en tørr liten stekepanne over middels varme, rør ofte, til de er duftende, omtrent 5 minutter. Hakk dem grovt. Bland de varme valnøttene med hvitløk, sitronsaft og 3 spiseskjeer olje i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Pensle purre og squash med de resterende 2 spiseskjeene olje; krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene, vend dem ofte, til de er møre og har brente flekker, 5-8 minutter for purre, 8-10 minutter for squash. Overfør grønnsakene til et skjærebrett. Fjern røttene fra purre og skjær purre og squash i biter på størrelse med en munnfull. Tilsett grønnsakene og persille i bollen med valnøttene og vend godt sammen; krydre grønnsakene med salt, pepper og mer sitronsaft, om ønskelig.