
Grillet squash og purre med valnøtter og urter
oppskrift på grillede zucchini og purre med valnøtter og urter. enkel og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp valnøtter
- 1 hvitløksfedd, finrevet
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 5 spiseskjeer olivenolje, delt
- Kosher-salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 store purre, bare de hvite og lysegrønne delene, delt på langs med noe rot igjen
- 2 store zucchini (ca. 450 gram), delt på langs
- 1/2 kopp (lett pakket) ferske flatbladpersilleblader med møre stilker
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen til middels høy varme. Rist valnøtter i en tørr liten stekepanne over middels varme, rør ofte, til de er duftende, omtrent 5 minutter. Hakk dem grovt. Bland de varme valnøttene med hvitløk, sitronsaft og 3 spiseskjeer olje i en stor bolle; krydre med salt og pepper. Pensle purre og squash med de resterende 2 spiseskjeene olje; krydre med salt og pepper. Grill grønnsakene, vend dem ofte, til de er møre og har brente flekker, 5-8 minutter for purre, 8-10 minutter for squash. Overfør grønnsakene til et skjærebrett. Fjern røttene fra purre og skjær purre og squash i biter på størrelse med en munnfull. Tilsett grønnsakene og persille i bollen med valnøttene og vend godt sammen; krydre grønnsakene med salt, pepper og mer sitronsaft, om ønskelig.