
Stekte kikerter
Lær hvordan du lager sprø og smakfulle friterte kikerter. Perfekt som snacks eller tilbehør. Enkelt, raskt og sunt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ts røkt paprika
- 2. 1 ts cayennepepper
- 3. 6 ss ekstra jomfru olivenolje
- 4. 2 bokser á 15 unser kikerter, skylt, drenert, godt tørket
- 5. Koshersalt
- 6. 2 ts finrevet limeskall
- 7. Ingrediensinfo: Røkt paprika fås i bedre supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 11. Bland paprika og cayenne i en liten bolle og sett til side. Varm opp olje i en 30 cm stor stekepanne over middels høy varme. Arbeid i 2 omganger, tilsett kikerter i pannen og stek under omrøring ofte til de er gylne og sprø, ca. 15–20 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre kikerter til kjøkkenpapir for å la dem renne av seg kort. Ha dem i en middels stor bolle. Strø over paprika og blanding; vend godt slik at de dekkes. Krydre med salt etter smak. Vend inn limeskall og server.