Kylling Khao Soi

Kylling Khao Soi

Lær hvordan du lager den deilige og krydrede chicken khao soi hjemme. En smakfull thailandsk rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store, tørkede New Mexico- eller guajillo-chili, stemmet, delt i to, fjernet frø
  • 2. 2 mellomstore sjalottløk, delt i to
  • 3. 8 hvitløksfedd
  • 4. 1 2-tommers stykke ingefær, skrelt og skivet
  • 5. 1/4 kopp hakkede stilker av koriander
  • 6. 1 spiseskje malt koriander
  • 7. 1 spiseskje gurkemeie
  • 8. 1 teskje karri pulver
  • 9. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 10. 2 bokser á 400 ml usøtet kokosmelk
  • 11. 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
  • 12. 680 gram skinn- og benfri kyllinglår, delt i to på langs
  • 13. 450 gram kinesiske eggnudler
  • 14. 3 spiseskjeer (eller mer) fiskesaus (som nam pla eller nuoc nam)
  • 15. 1 spiseskje (pakket) palmesukker eller lyst brunt sukker
  • 16. Kosher-salt
  • 17. Skivet rød løk, bønnespirer, korianderkvister, sprøstekt løk eller sjalottløk, chiliolje og limebåter (til servering)
  • 18. Ingrediensinfo: Tørkede chili finnes i latinamerikanske butikker; kinesiske eggnudler og chiliolje finnes i asiatiske butikker. Alle kan også kjøpes i mange supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 11. For khao soi-pasta: Legg chilier i en liten varmebestandig bolle, tilsett kokende vann slik at det dekker, og la det trekke til de er myke, ca. 25–30 minutter. Sil av chiliene, og reserver kokevannet. Mos chiliene, shallots, hvitløk, ingefær, korianderstilker, koriander, gurkemeie, karri, og 2 spiseskjeer av kokevannet i en food processor, og tilsett mer kokevann, en spiseskje av gangen, om nødvendig, til blandingen er jevn.
  2. 22. Legg chiliene i en liten varmebestandig bolle, tilsett kokende vann slik at det dekker, og la det trekke til de er myke, ca. 25–30 minutter.
  3. 33. Sil av chiliene, og reserver kokevannet. Mos chiliene, shallots, hvitløk, ingefær, korianderstilker, koriander, gurkemeie, karri, og 2 spiseskjeer av kokevannet i en food processor, og tilsett mer kokevann, en spiseskje av gangen, om nødvendig, til blandingen er jevn.
  4. 44. Til suppen: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett khao soi-pastaen; kok under konstant omrøring til den er lett mørkere, ca. 4–6 minutter. Tilsett kokosmelk og buljong. Kok opp, og tilsett kylling. Skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen er mør, ca. 20–25 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken. La den avkjøle litt, og riv kjøttet i biter. I mellomtiden, kok nudlene etter pakkens anvisninger. Tilsett kylling, 3 spiseskjeer fiskesaus, og sukker i suppen. Smak til med salt eller mer fiskesaus, om nødvendig. Fordel suppen og nudlene i skåler, og server med ønsket tilbehør.
  5. 55. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels varme. Tilsett khao soi-pastaen; kok under konstant omrøring til den er lett mørkere, ca. 4–6 minutter. Tilsett kokosmelk og buljong. Kok opp, og tilsett kylling. Skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen er mør, ca. 20–25 minutter. Overfør kyllingen til en tallerken. La den avkjøle litt, og riv kjøttet i biter.
  6. 66. I mellomtiden, kok nudlene etter pakkens anvisninger.
  7. 77. Tilsett kylling, 3 spiseskjeer fiskesaus, og sukker i suppen. Smak til med salt eller mer fiskesaus, om nødvendig. Fordel suppen og nudlene i skåler, og server med ønsket tilbehør.