
Stablede kyllingenchiladas med salsa verde og ost
oppskrift på deilige stacked chicken enchiladas med salsa verde og ost. enkel og smakfull rett som passer til hver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 poblano-chili (8 gram)
- 6 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 12 (5- til 6-tommers diameter) mais tortillas
- 4 kopper salsa verde, delt
- 2 kopper revet, ristet kylling, delt
- 3/4 kopp rømme, rørt opp for å løsne, delt
- 6 gram revet Emmenthal-, Muenster- eller meksikansk Chihuahua-ost (omtrent 1 1/2 kopp pakket)
- 3 spiseskjeer hakket frisk koriander
- Sylteagurkede rødløk
- *Ferske grønne chili; tilgjengelig på noen supermarkeder, spesialbutikker og latinamerikanske markeder.
Fremgangsmåte
- 1Grill chili direkte over gassflammen eller i ovnens grillelement til de er svarte over hele. Legg dem i en papirpose; la stå i 10 minutter. Skrell og fjern frø, og skjær deretter i 2 x 1/2-tommers strimler. Forvarm ovnen til 190°C. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en middels stor stekepanne over middels varme. Legg en tortilla i pannen; stek til den er lett myk, ca. 15 sekunder på hver side, snu med tang. Overfør tortillaen til papirhåndklær for å renne av. Gjenta med de resterende tortillaene, og tilsett mer olje i pannen etter behov. Fordel 1/2 kopp salsa i bunnen av en 20x20x5 cm glassform. Legg 4 tortillas over salsaen, de dekker bunnen av formen helt, overlappende litt, og strekker seg ca. 4 cm opp på sidene. Strø 1 kopp kylling over tortillaene, deretter halvparten av poblano-stripene. Skje 1 1/2 kopper salsa over, og jevnt fordele. Skje 1/4 kopp rømme i små klatter over. Legg et lag med 4 tortillas, overlappende litt. Legg lagvis med resten av kyllingen, resten av poblanoene, 1 kopp salsa og 1/4 kopp rømme. Dekk med de resterende 4 tortillas, deretter 1 kopp salsa og resten av rømmen. Strø over ost. Stek gratengen til den bobler og osten er lett brunet, ca. 35 minutter. Skjær i 6 stykker og fordel på tallerkener. Strø over koriander. Server med sylteagurk av rødløk ved siden av.





