Ristede gulrøtter og rødløk med fennikel og mynte

Ristede gulrøtter og rødløk med fennikel og mynte

Oppdag en smakfull oppskrift på ovnsbakte gulrøtter og rødløk med fennikel og frisk mynte, perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund små gulrøtter (ca. 2 bunt), skrelt og delt i 3" biter
  • 2 store rødløk, hver delt i 8 båter gjennom rotenden
  • 1 fennikelfrø, delt i 1/2" båter
  • 4 ss olivenolje, fordelt på fire porsjoner
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 2 ss rå solsikkefrø
  • 1 ts korianderfrø, grovhakket
  • 1/2 ts Aleppopepper eller en klype knuste rød pepperflak
  • 1/2 ts ungarsk hot paprika
  • 2 ss sherryeddik eller rødvinseddik
  • 1 ss fersk sitronsaft
  • 2 ss fersk mynte, revet eller revet i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C. Legg gulrøtter på et stekebrett med høye kanter, og løk og fennikel på et annet stekebrett med høye kanter. (Pass på å gi dem god plass, noe som er nøkkelen til ovnsbakte grønnsaker med pent brune kanter.) Drypp grønnsakene med 2 ss olje, fordelt jevnt; krydre med salt og pepper. Stek, vend av og til, til de er gylne og møre, 20–25 minutter for gulrøtter og 35–45 minutter for løk og fennikel. La dem avkjøle. I mellomtiden, kok opp solsikkefrø, korianderfrø, Aleppopepper, paprika og resten av 2 ss olje i en liten panne over middels varme, rør ofte, til oljen bobler forsiktig rundt frøene og krydderne dufter (vær forsiktig så du ikke brenner det), ca. 2 minutter. La det avkjøle. Rør inn eddik og sitronsaft; smak til med salt og pepper. Bland de ovnsbakte gulrøttene, fennikelen og løken på det samme stekebrettet, hell over vinaigretten og vend godt slik at alt blir dekket. Overfør til et serveringsfat. Rett før servering, vend grønnsakene igjen for å løfte opp eventuell dressing som har samlet seg i bunnen, og strø over mynte.
  2. 2Forvarm ovnen til 220°C. Legg gulrøtter på et stekebrett med høye kanter, og løk og fennikel på et annet stekebrett med høye kanter. (Pass på å gi dem god plass, noe som er nøkkelen til ovnsbakte grønnsaker med pent brune kanter.) Drypp grønnsakene med 2 ss olje, fordelt jevnt; krydre med salt og pepper. Stek, vend av og til, til de er gylne og møre, 20–25 minutter for gulrøtter og 35–45 minutter for løk og fennikel. La dem avkjøle.
  3. 3I mellomtiden, kok opp solsikkefrø, korianderfrø, Aleppopepper, paprika og resten av 2 ss olje i en liten panne over middels varme, rør ofte, til oljen bobler forsiktig rundt frøene og krydderne dufter (vær forsiktig så du ikke brenner det), ca. 2 minutter. La det avkjøle. Rør inn eddik og sitronsaft; smak til med salt og pepper.
  4. 4Bland de ovnsbakte gulrøttene, fennikelen og løken på det samme stekebrettet, hell over vinaigretten og vend godt slik at alt blir dekket. Overfør til et serveringsfat.
  5. 5Rett før servering, vend grønnsakene igjen for å løfte opp eventuell dressing som har samlet seg i bunnen, og strø over mynte.
  6. 6Forberedelsesrett (uten mynte) kan lages 3 timer i forveien. Oppbevares godt innpakket ved romtemperatur.
  7. 7Forberedelsesrett (uten mynte) kan lages 3 timer i forveien. Oppbevares godt innpakket ved romtemperatur.