
Thailandske kalkunburgere med sylteagurk
Oppdag oppskriften på thai-inspirerte kalkunburgere med syltede agurker. Enkel, smakfull og perfekt for en sunn middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvit eddik, destillert
- 2. 2 1/2 spiseskjeer lettpakket brunt sukker
- 3. 1 1/4 teskjeer salt
- 4. 3/4 teskje tørkede hete rød pepperflak
- 5. 1 uten frø agurk (ca. 450 gram), skivet veldig tynt
- 6. 2 hvitløksfedd
- 7. 1 1/2 teskjeer finhakket, skrelt fersk ingefærrot
- 8. 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 9. 1/2 kopp hakket fersk mynte
- 10. 1/2 kopp hakket fersk basilikum
- 11. 3 spiseskjeer fersk limesaft
- 12. 3 teskjeer sukker
- 13. 2 fileter ansjos uten bein
- 14. 2 pund (ca. 900 gram) kjøttdeig av kalkun
- 15. 1/4 kopp ferske brødsmuler
- 16. 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak
- 17. 4 sesam hamburgerbrød eller løkbrød, delt og ristet
Fremgangsmåte
- 11. Lag sylteagurk: I en liten bolle rører du sammen alle ingrediensene til sylteagurk unntatt agurk til sukker og salt er oppløst. Tilsett agurk, rør godt slik at de dekkes, og la det marinere i 30 minutter.
- 22. Lag burgere: Forbered grillen.
- 33. I en kjøkkenmaskin med motor som går, tilsett hvitløk og ingefærrot. Ha i koriander, mynte, basilikum, limesaft, sukker og ansjossfiléter, og kjør til det er godt blandet. I en bolle blander du kalkun, urtekrydder, brødsmuler og cayennepepper, og former til seks 2,5 cm tykke burgere. Krydre burgerne med salt og pepper etter smak, og grill dem på en oljet rist plassert 12-15 cm over glødende kull i 6 minutter på hver side, eller til de er akkurat gjennomstekte.
- 44. Sil agurkene. Overfør burgerne til brød eller burgerbrød, og topp med sylteagurk.