Kylling med sjalottløk og moreller

Kylling med sjalottløk og moreller

Lær hvordan du lager en smakfull kyllingrett med sjalottløk og moreller. En elegant og enkel oppskrift for en spesiell anledning eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smeltet kyllingfett (schmaltz), andefett eller vegetabilsk olje, delt
  • 2. 1 1/4 kilo økologisk frittgående kylling, ryggsøyle fjernet, delt i 8 stykker
  • 3. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 4. 1/2 kopp finhakkede sjalottløk
  • 5. 1 pund ferske morell-sopper
  • 6. 1 kopp tørr hvitvin
  • 7. 1 kopp lavsalt kyllingkraft
  • 8. 1/2 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 2 spiseskjeer kyllingfett i en stor, tykk panne over middels høy varme. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og kok, snu en gang, til den er gyllenbrun, omtrent 6 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Skru ned varmen til middels. Tilsett resten av kyllingfettet i pannen. Ha i sjalottløk og surr til de er myke, ca. 2 minutter. Ha i sopp og surr til de begynner å slippe væske, ca. 1 minutt. Bruk en hullsleiv og overfør soppen til en tallerken. Hell vinen i pannen og kok opp til den er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett kraft og kok opp. Legg kyllingen tilbake i pannen, dekk med lokk som er litt på gløtt, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Ha soppen tilbake i pannen og tilsett fløte. La det småkoke uten lokk til sausen tykner litt, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell sausen over kyllingen og server.
  2. 22. Smelt 2 spiseskjeer kyllingfett i en stor, tykk panne over middels høy varme. Krydre kyllingen rikelig med salt og pepper. Legg kyllingen i pannen og kok, snu en gang, til den er gyllenbrun, omtrent 6 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken. Skru ned varmen til middels. Tilsett resten av kyllingfettet i pannen. Ha i sjalottløk og surr til de er myke, ca. 2 minutter. Ha i sopp og surr til de begynner å slippe væske, ca. 1 minutt. Bruk en hullsleiv og overfør soppen til en tallerken. Hell vinen i pannen og kok opp til den er redusert til halvparten, ca. 2 minutter. Tilsett kraft og kok opp. Legg kyllingen tilbake i pannen, dekk med lokk som er litt på gløtt, skru ned varmen til middels-lav, og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 20 minutter.
  3. 33. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Ha soppen tilbake i pannen og tilsett fløte. La det småkoke uten lokk til sausen tykner litt, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell sausen over kyllingen og server.