Lammeknoke med tranebær- og mandarinssaus, brasede rødkål, kremet polenta med salvie og pancetta
Lær å lage en smakfull rack of lamb med syrlig tranebær- og tangerinesaus, sammen med brasede røde chard, kremet polenta med salvie og sprø pancetta. Perfekt for en elegant middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ringer av lam, be om at kjøttkverneren skjærer og fransker dem, ca. 1,2–1,36 kg totalt
- 2. Extra-virgin olivenolje, til å dryppe over
- 3. Grovt salt og nykvernet pepper
- 4. 1 kopp tranebærjuicekoncentrat, tilgjengelig i hermetikk- og flaskejuicedisken
- 5. 4 mandariner, revet skall og presset juice
- 6. 1/2 kopp kyllingkraft
- 7. 1/2 kopp tørkede, søtede tranebær, et par neve (anbefalt: Craisins-merke)
- 8. 1 spiseskje extra-virgin olivenolje, ett sving med pannen
- 9. 1 liten løk, hakket
- 10. 5 kopper renset, grovhakket rød schweizerkål, tilsvarende en stor bunt
- 11. 1 kopp grønnsaksbuljong
- 12. 2 never gule rosiner
- 13. Salt og pepper
- 14. 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt, vurder mengden etter eget skjønn
- 15. 1 spiseskje extra-virgin olivenolje, ett sving med pannen
- 16. 4 skiver pancetta, tilgjengelig i delikatesseavdelingen, skåret som bacon, hakket
- 17. 3 kopper kyllingkraft
- 18. 1 kopp hurtigkokende polenta, tilgjengelig i italienske matbutikker eller spesialavdelinger
- 19. 2 spiseskjeer hakkede friske salvieblader, 3 kvister
- 20. 2 spiseskjeer smør, kuttet i små biter
- 21. Salt og pepper
- 22. 10 friske gressløk, hakket eller finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillpannen på høy varme og ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Drypp rackene med olje og krydre med salt og pepper. Grill lammet over høy varme i 2 eller 3 minutter på hver side. Overfør til en bakeplate eller en grillepanne og plasser i varm ovn. Stek i 12 til 15 minutter, til en kjernetemperatur på 130 grader Fahrenheit (54 grader Celsius) for rare, 155 grader Fahrenheit (68 grader Celsius) for godt stekt. La kjøttet hvile i 5 til 10 minutter før servering, slik at saftene fordeler seg.
- 33. For grønnkålen, varm opp en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett olje og løk, og sautér i 2 minutter. Deretter tilsetter du grønnkålen i bunter, og lar den visne ned nok til å få plass i pannen. Tilsett grønnsaksbuljong og rosiner. Krydre grønnkålen med salt, pepper og nyrevet muskatnøtt. Senk varmen til middels lav og kok i 10 til 15 minutter til grønnkålen er mør og ikke lenger bitter.
- 44. Ha tranebærsaftkoncentrat og tangerinezest og -saft i en liten kjele, og la det småkoke på lav varme i 10 minutter. Sil av og sett tilbake i kjelen. I mellomtiden blander du tranebærene og kyllingkraft i en bolle. Dekk til og varm i mikrobølgeovn på høy i 1 minutt. La stå i 10 minutter for å rehydrere tranebærene.
- 55. For polentaen, varm opp en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett olje og pancetta. Brun pancetta i ett til to minutter, og legg den på en tallerken med papirhåndkle. Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp 3 kopper kyllingkraft. Tilsett polentaen og rør konstant i 2 eller 3 minutter til massen er tykk og sammenhengende. Ta kjelen av varmen og rør inn salvie, smør, pancettabiter, og krydre med salt og pepper. Sett til side for å bruke som garnityr.
- 66. Varm opp tranebærene og kraften til de begynner å boble, og fjern deretter fra varmen.
- 77. For servering, regn med en halv rack lam per person. Del opp racken i 1 eller 2 ribbeinsseksjoner og pensle med tranebær-tangerinsausen. Server med salvie- og pancettapolenta, garnert med gressløk og braisert rødkål.