Kylling med soppdemiglace og fiken

Kylling med soppdemiglace og fiken

Oppdag hvordan du lager kylling med sopp demi-glace og fiken. En elegant rett perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 unseiste tørkede shiitakesopper
  • 1 kylling, delt i 8 deler: 2 bryst, vinger, lår, ben
  • 2 spiseskjeer mesquite-krydder
  • 4 ferske fiken
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1 middels stor rødløk, hakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 1 fedd hvitløk, lett knust med siden av en kniv og finhakket
  • 1/4 kopp tørr rødvin
  • 1/2 kopp grønnsaksbuljong
  • 4 store tomater, delt i båter
  • 1 spiseskje hakkede friske persilleblader
  • 1 stor kvist timian, blader tatt av stilken og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Legg de tørkede shiitakesoppene i en liten bolle og dekk med varmt vann i omtrent 30 minutter for å la dem rehydrere.
  2. 2Skyll kyllingen for å fjerne eventuelt rester og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir. Gni mesquite-krydder over alle kyllingstykkene. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). I en stor stekepanne, brun kyllingen på alle sider og legg den på et stekebrett. Overfør kyllingen til ovnen og stek til saften er klar og kyllingen er mør når du stikker den med en gaffel, ca. 35 minutter. Ta ut kyllingen og la den hvile.
  3. 3Mens kyllingen er i ovnen, forbered tomatdemi-glaceen.
  4. 4Varm opp rapsolje i en middels stor kjele over middels høy varme og sautér rødløk, selleri og hvitløk til de begynner å karamellisere lett, vær forsiktig så de ikke brenner seg. Deglaser pannen med rødvin, og når mesteparten av alkoholen har fordampet, tilsett grønnsakene, kraften, tomatene, persillebladene og timianen. La det koke opp igjen og la væsken redusere til halvparten, sil deretter over i en liten bolle.
  5. 5Sil soppen gjennom kjøkkenpapir for å reservere bløtleggingsvæsken. Bruk ½ kopp av soppen sin bløtleggingsvæske i en liten kjele for å lage sausen ved å vispe inn demi-glaceen. Varm opp i noen minutter for å la smakene blande seg. Ta av varmen og vend inn soppen.
  6. 6Del fikenene i to på langs. Anrett kyllingen på et serveringsfat, øs litt saus over og pynt med fiken.