Rødvinsaus

Rødvinsaus

lær hvordan du lager en deilig rødvinssaus som passer perfekt til kjøttretter. enkel oppskrift med tips for en smakfull saus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer smør
  • 2. 1 ½ kopper finhakket løk
  • 3. 2 kopper tørr rødvin
  • 4. 1 teskje hakket fersk timian
  • 5. 1 teskje honning
  • 6. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 7. 2 spiseskjeer smør
  • 8. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne over middels høy varme kok smør og løk til løken er gyllen, omtrent 6 minutter. Tilsett rødvin, timian og honning i pannen, og kok opp til blandingen er redusert med to tredjedeler, ca. 10 minutter. Tilsett kyllingkraft og kok opp til det er redusert til rikelig én kopp, ca. 1 minutt. Visp inn smør, salt og pepper.
  2. 22. I en stor stekepanne over middels høy varme kok smør og løk til løken er gyllen, omtrent 6 minutter.
  3. 33. Tilsett rødvin, timian og honning i pannen, og kok opp til blandingen er redusert med to tredjedeler, ca. 10 minutter.
  4. 44. Tilsett kyllingkraft og kok opp til det er redusert til rikelig én kopp, ca. 1 minutt.
  5. 55. Visp inn smør, salt og pepper.