
Rødvinsaus
lær hvordan du lager en deilig rødvinssaus som passer perfekt til kjøttretter. enkel oppskrift med tips for en smakfull saus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer smør
- 2. 1 ½ kopper finhakket løk
- 3. 2 kopper tørr rødvin
- 4. 1 teskje hakket fersk timian
- 5. 1 teskje honning
- 6. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
- 7. 2 spiseskjeer smør
- 8. Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 11. I en stor stekepanne over middels høy varme kok smør og løk til løken er gyllen, omtrent 6 minutter. Tilsett rødvin, timian og honning i pannen, og kok opp til blandingen er redusert med to tredjedeler, ca. 10 minutter. Tilsett kyllingkraft og kok opp til det er redusert til rikelig én kopp, ca. 1 minutt. Visp inn smør, salt og pepper.
- 22. I en stor stekepanne over middels høy varme kok smør og løk til løken er gyllen, omtrent 6 minutter.
- 33. Tilsett rødvin, timian og honning i pannen, og kok opp til blandingen er redusert med to tredjedeler, ca. 10 minutter.
- 44. Tilsett kyllingkraft og kok opp til det er redusert til rikelig én kopp, ca. 1 minutt.
- 55. Visp inn smør, salt og pepper.