
Tomat- og vannmelonssalat
Lær hvordan du lager en deilig og frisk tomat- og vannmelonsalat. Perfekt for sommermåltider og sunn snacks. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 eller 4 små til mellomstore arvegårdstomater, i ulike farger, kjernet og skåret i 2 cm store biter
- 1 liten engelsk eller vanlig agurk, skrelt, frøet og skåret i 2 cm terninger
- 1 kopp 2 cm terninger av gul eller rød vannmelon uten frø
- 1 Hass avocado, delt i to, fjernet steinen, skrelt og skåret i 2 cm biter
- 1 spiseskje hakkede friske urter, i valgfri kombinasjon: basilikum, estragon, gressløk og koriander
- 1/4 teskje korianderfrø
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 3 spiseskjeer modnet balsamicoeddik
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland sammen tomatene, agurken, vannmelonen, avokadoen og urtene. I en krydderkvern, mal korianderfrøene til et fint pulver. Tilsett den malte korianderen i tomatblandingen og vend forsiktig. I en liten bolle, visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper etter smak. Hell over tomatblandingen og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Smak til og juster krydderet før servering.
- 2I en bolle, bland sammen tomatene, agurken, vannmelonen, avokadoen og urtene. I en krydderkvern, mal korianderfrøene til et fint pulver. Tilsett den malte korianderen i tomatblandingen og vend forsiktig.
- 3I en liten bolle, visp sammen olivenolje, balsamicoeddik, salt og pepper etter smak. Hell over tomatblandingen og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Smak til og juster krydderet før servering.