
Pizzabunn
lær hvordan du lager en sprø og smakfull pizzadeig med vår enkle oppskrift. perfekt til pizza kveld for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 3/4 kopper hvetemel
- 2 1/2 teskjeer tørrgjær eller annen aktiv tørrgjær
- 2 1/2 teskjeer salt
- 3/4 teskje sukker
- 1 1/3 kopper vann, romtemperatur
- Olivenolje til smøring
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor bolle, rør sammen mel, gjær, salt og sukker. Tilsett vannet, og bruk en tresleiv eller hånden til å blande til det er godt blandet, minst 30 sekunder. Deigen vil være fast, ikke våt og klissete. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie, og la den stå i romtemperatur til deigen har mer enn doblet seg i volum, omtrent 2 timer. Del deigen i to og form hver del til flate baller. Hvis du bare skal lage én pizza, kan du fryse den andre ballen i en frysepose. Hvis du gnir litt olivenolje på fingrene og på deigen før du legger den i posen, blir den mindre klissete å håndtere.