Stekt ørret med vårløk

Stekt ørret med vårløk

oppskrift på pan-fried trout med grønne vårløk, perfekt for en rask og smakfull hovedrett. enkel å lage for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. To hele 11- til 12-ounce ørreter, benfri
  • Allsidig mel
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 3 grønne løk, hakket
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 spiseskje smør

Fremgangsmåte

  1. 1Åpne hver ørretfilet som en bok. Strø rikelig med salt og pepper over. Dryss ørreten med mel og rist av overflødig. Varm opp 1/2 spiseskje olivenolje i en stor, tung panne over middels høy varme. Legg i én ørret og stek til belegget er sprøtt og ørreten er nesten ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter på hver side. Overfør ørreten til en tallerken og dekk med folie for å holde den varm. Gjenta med resten av 1/2 spiseskje olivenolje og ørret. Tørk ut pannen med papirhåndklær. Sett til side 2 spiseskjeer finhakket vårløk. Tilsett resten av vårløken, vin og smør i samme panne. La det småkoke over middels varme til sausen nesten er redusert til en glasur, rør av og til, ca. 3 minutter. Hell sausen over ørreten. Strø med de reserverte 2 spiseskjeene vårløk og server.
  2. 2Åpne hver ørretfilet som en bok. Strø rikelig med salt og pepper over. Dryss ørreten med mel og rist av overflødig. Varm opp 1/2 spiseskje olivenolje i en stor, tung panne over middels høy varme. Legg i én ørret og stek til belegget er sprøtt og ørreten er nesten ugjennomsiktig i midten, ca. 2 minutter på hver side. Overfør ørreten til en tallerken og dekk med folie for å holde den varm. Gjenta med resten av 1/2 spiseskje olivenolje og ørret. Tørk ut pannen med papirhåndklær. Sett til side 2 spiseskjeer finhakket vårløk. Tilsett resten av vårløken, vin og smør i samme panne. La det småkoke over middels varme til sausen nesten er redusert til en glasur, rør av og til, ca. 3 minutter. Hell sausen over ørreten. Strø med de reserverte 2 spiseskjeene vårløk og server.
  3. 3Tørk ut pannen med papirhåndklær. Sett til side 2 spiseskjeer finhakket vårløk. Tilsett resten av vårløken, vin og smør i samme panne. La det småkoke over middels varme til sausen nesten er redusert til en glasur, rør av og til, ca. 3 minutter. Hell sausen over ørreten. Strø med de reserverte 2 spiseskjeene vårløk og server.